Colendi’nin de destekçisi olduğu Medeniyet Teknopark, finansal teknoloji merkezi oluyor

İstanbul'un teknoloji alanındaki yükselişi, Göztepe'de hayata geçirilen Medeniyet Teknopark ile daha da ivme kazanıyor. Finansal teknoloji girişimlerine odaklanacak olan Medeniyet Teknopark, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi katkıları ve dünyanın en hızlı büyüyen finteklerinden Colendi iş birliği ile girişimler için bir gelişim merkezi olacak. 17 bin metrekarelik kapalı alanda yükselen Teknopark, yüzlerce start-up, küçük ve büyük işletmeye destek sunmayı hedefliyor.

Medeniyet Üniversitesi tarafından hayata geçirilen Medeniyet Teknopark, Türkiye’nin giderek gelişen girişim ekosisteminde finansal teknolojiler geliştiren girişimler için bir gelişim merkezi olmayı hedefliyor.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi katkıları ile Medeniyet Üniversitesi ve dünyanın en hızlı büyüyen fintek şirketlerinden Colendi arasında bir iş birliği anlaşması imzalandı. İş birliği sayesinde Medeniyet Teknopark, kurumsal firmaların yanı sıra daha küçük ölçekli girişimlere proje desteği vererek, bölgesel ekonomik büyümeye katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Teknopark bünyesindeki teknoloji şirketlerinin yenilikçi çözümlerinin dünyaya açılmasıyla 240 milyon dolarlık ihracatın yanı sıra, finansal teknoloji şirketlerinin uluslararası alanda rekabet gücünün artırılması ve bölge ekonomisinin güçlenmesine katkı sunulması hedefleniyor.

Girişimcilere özel imkanlar

Medeniyet Teknopark, genç ve yeni işletmelerin gelişimini desteklemek amacıyla sunduğu olanaklarla dikkat çekiyor. Girişimlerin birbirlerinin teknoloji ve çözümlerini tamamlamaları ile gelişen ekosistem yaklaşımı için uygun altyapı, Medeniyet Teknopark’ın kuruluşlara sunduğu en büyük değer olacak.

Bunun yanında girişimci firmalar, ofis hizmetleri, yerinde veri merkezi, toplantı ve konferans salonları, ekipman desteği, yönetim desteği, mali kaynaklara erişim ve kritik iş ve teknik destek hizmetleri, gibi imkanlarla Medeniyet Teknopark’ta rahat bir çalışma ortamı bulabilecek.

İhracat ve istihdam artacak

Ayrıca girişimcilere sunulacak eğitim programları ve sosyal etkinlikler ile iletişim ağlarını geliştirmeleri ve ihracat potansiyellerini artırmaları hedefleniyor. Bu kapsamda networking buluşmaları, yurt dışı ticari heyet gezileri, proje yatırım desteği, patent rehberliği, akademik danışmanlık imkânı, yatırımcı desteği ve B2B ile B2C olanakları sunulacak. Bütün bu olanaklar beraberinde istihdam artışı da sağlayacak.

Medeniyet Teknopark, bölgesel ve ulusal düzeyde finansal teknolojilerin gelişimine önemli katkılar sağlayarak, bölgedeki teknoloji ekosistemini güçlendirmeyi hedefliyor.

“Türkiye’nin fintek alanındaki yüksek potansiyeli açığa çıkacak”

Teknopark ile imzaladıkları anlaşmayı değerlendiren Colendi Kurucu Ortağı ve CEO’su Bülent Tekmen verdiği demeçte;

“Türkiye, son yıllarda finansal teknolojiler alanında tam bir atılım içerisinde. Bunun temelinde de ülkemizin bankacılık sektöründe dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olması yatıyor. Türkiye’nin bankacılık altyapısı ve teknolojisi dünyada ön sıralarda yer alıyor. Bu deneyim ve geleneksel finans kurumlarıyla iş birliği sayesinde finteklerin büyümesi için çok uygun bir alana sahibiz. Yapay zeka (AI) ve büyük veri, fintek sektöründe devrim yaratıyor. Bu teknolojiler, finansal hizmetleri daha hızlı ve daha erişilebilir hale getiriyor. Colendi olarak bu alanda eriştiğimiz deneyimi ve birikimi, Türkiye’deki girişimcilik ekosistemi ile paylaşarak global oyuncular yaratmak için çalışacağız. Medeniyet Teknopark ile yaptığımız iş birliği ile ülkemizin bu potansiyelini ortaya çıkaracak bir projeye imza atmaktan memnuniyet duyuyoruz. İnanıyorum ki, bu yeni teknoloji merkezine sağladığımız desteklerin ve burada ortaya çıkacak sinerjinin katkısıyla Türkiye’den, Türk mühendislerin geliştirdiği, fintek alanında unicorn’lar decacorn’lar dünya sahnesine çıkacak.”

Güncel İçerikler