Yerli girişim Ruul, Binance iş birliğiyle frelancer’lara kripto para ile ödeme alma hizmeti sunacak

Freelance çalışanlara şirket kurulumuna gerek olmadan global faturalandırma ve ödeme alma çözümleri sunan yerli dijital platform Ruul, sektörde önemli bir adım atarak Binance ile iş birliğine gidiyor.

Bu kapsamda sunulan Crypto Payout özelliği ile kullanıcılar, ödemelerini Binance hesaplarına USDT (Tether) başta olmak üzere, gelecekte eklenmesi planlanan diğer kripto para birimleri üzerinden alabilecekler.

Ruul, yazılım geliştirmeden yaratıcı sektörlere kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren freelancerların çeşitliliğini dikkate alarak, platformdaki tüm freelancer’lara yeni kripto para ile ödeme alma özelliğini böylelikle sunmaya başladı. Bu gelişme, geleneksel bankacılık sistemlerine kıyasla daha hızlı işlem süreleri, blockchain teknolojisiyle sağlanan artırılmış güvenlik ve serbest çalışmanın küresel yapısına uyumlu, dünya çapında erişilebilirlik gibi birçok avantajı beraberinde getiriyor.

İlk etapta Ruul, Amerikan dolarına endeksli bir stablecoin olan USDT (Tether) üzerinden freelancer ödemelerini kolaylaştırırken kısa vadede Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi yaygın kripto paraları da kapsayacak şekilde sunduğu hizmeti genişletmeyi hedefliyor.

Kripto para ödemelerine geçiş, freelancer’lara kripto para piyasasında yatırım yapma fırsatları da sunuyor. Bu özellik, kullanıcılarına finansal portföylerini çeşitlendirme imkanı tanıyan, yükselen bir ekonomik alana adım atmalarını sağlıyor.

Ruul’un kurucu ortağı Mert Bulut, “Binance ile iş birliğimiz, freelancer’lara sadece esnek ödeme çözümleri sunmakla kalmıyor, aynı zamanda onlara sürekli gelişen dijital ekonomi dünyasına bir kapı açıyor.”

2017’de kurulan Ruul, esnek çalışma dünyasında dönüştürücü bir rol oynayarak, verimlilik, uyumluluk ve evrenselliğe odaklandı. Hizmetlerine, çeşitli bağımsız profesyoneller tarafından hızla benimsenen faturalandırma ve ödeme tahsilatı alanında sağlam bir temelle başladı.

Ruul, Toyota, Chanel ve KPMG gibi prestijli şirketler de dahil olmak üzere 120’den fazla ülkede 75.000 freelancer ve 20.000 işletmenin hayatını kolaylaştırdı.

Güncel İçerikler