212, 2023 yılında 15 girişime 10 milyon Euro’ya yakın yatırım yaptı

Türkiye’nin girişim sermayesi fonlarından 212, 2023 yılını başarıyla geride bıraktı. Uluslararası pazarı hedefleyen şirketlere yatırım yapan 212, geçen yıl 15 girişime toplam 9,9 milyon Euro kaynak sağladı. 212, geçtiğimiz yıla kıyasla yönettiği toplam varlığı ise yüzde 38 artırarak 118 milyon Euro’ya taşıdı.

2011 yılından beri Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine liderlik eden fonlardan 212, global ölçekte ses getiren girişimlerin yolculuğuna eşlik etmeye devam ediyor.

Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa ile MENA bölgesinde, büyüme aşamasındaki teknoloji şirketlerine yatırım yapan 212 aynı zamanda diaspora olarak ifade edilen ABD ve Batı Avrupa gibi pazarlarda şirket kurmuş, Türk ve diğer gelişmekte olan ülke girişimcilerine de yatırımlarını sürdürüyor.

2023 yılında devam yatırımlarıyla birlikte 15 girişime toplam 10 milyon Euro’ya yakın yatırım yapan 212, yönettiği toplam fonu 118 milyon Euro’ya taşıdı. Böylece 212, kurulduğu günden bugüne toplam 37 girişime 65,3 milyon Euro yatırım yapmış oldu. Geçen yıl 15 farklı ülkede 70’ten fazla etkinliğe katılan 212, 140 farklı ülkeden 3400’ün üzerinde girişim ile iletişime geçti.

212’nin 2023 yılında yeni yatırım yaptığı şirketler arasında; gelir bazlı finansman alanında faaliyet gösteren fintek şirketi Flow48 ve yenilenmiş akıllı telefon alım-satım pazarına odaklanan Getmobil bulunuyor. 212’nin devam yatırım yaptığı şirketler ise teknoloji tabanlı bütünsel atık yönetim şirketi Fazla ve yapay zekâ destekli teknolojisiyle endüstriyel güvenlik çözümleri geliştiren Trio Mobil ve B2B teknoloji odaklı şirketler; Chooch, Metrobi, Wellbees ve Bolt Insight.

212’nin 2023 yatırımları

212’nin 2023 yılında yeni yatırım yaptığı şirketler arasında; gelir bazlı finansman alanında faaliyet gösteren fintek şirketi Flow48 ve yenilenmiş akıllı telefon alım-satım pazarına odaklanan Getmobil bulunuyor. Getmobil haberini yeni yayınladınız diyebilirsiniz çünkü girişimin yatırım turu yeni kapandı.

212’nin devam yatırım yaptığı şirketler ise teknoloji tabanlı bütünsel atık yönetim şirketi Fazla ve yapay zekâ destekli teknolojisiyle endüstriyel güvenlik çözümleri geliştiren Trio Mobil ve işletmelerin tekrarlanan, manuel görsel inceleme görevlerini otomatikleştirmesine yardımcı olmak, video verilerinin aranmasını daha verimli hale getirmek ve işletmelerin insan kaynaklarını daha yüksek değerli faaliyetlere yeniden tahsis etmesine olanak sağlayan yapay zekâ platformu Chooch, B2B yerel teslimat hizmeti sağlamak için yapay zekâdan yararlanan mobil bir platform Metrobi, 18 ülkede, 60 şirketteki 100 bini aşkın çalışanın mesleki ve kişisel hayatlarında bütünsel olarak iyi olmasına katkı sunan yeni nesil çalışan esenliği platformu Wellbees ve yapay zekâ destekli araştırma çözümleriyle markalara tüketici içgörüsü sağlayan yeni nesil bir araştırma şirketi Bolt Insight.

212’nin çatısı altında bulunan Simya VC’nin yatırımları ise; tarım teknolojisi geliştiren Agrotics, yapay zekâ destekli veri analitiği platformu B2Metric, yapay zekâ tabanlı içerik üretimi platformu Evercopy, yapay zekâ tabanlı B2B SaaS girişimi Juphy, üretken yapay zekâ girişimi Syntonym ve yenilenebilir enerjiye odaklanan Werover bulunuyor.

212 kurucu ortağı Numan Numan: “2023 yılında sadece finansal getiriye odaklanmakla kalmadık. Aynı zamanda girişimcilik ekosistemine katkı sağlayan ve yenilikçi fikirleri olan şirketlere yatırım yaptık. Böylece portföyümüzün değeri de arttı. Geçtiğimiz yıl yurt dışındaki girişim ekosistemleriyle ilişkilerimizi güçlendirmek için önemli adımlar attık. Özellikle Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesine odaklanarak, bu bölgedeki girişimcilik ekosistemleriyle yakın iş birlikleri kurmaya ve bağlantılarımızı güçlendirdik. Bölgedeki potansiyel girişimleri yakından takip ettik ve bölgedeki önemli yatırımcılarla görüşmeler gerçekleştirerek iş birliği fırsatlarını değerlendirdik. Son yatırımlarımızdan olan Flow48, Fransa merkezli olmasına rağmen Dubai’de operasyonlarını yürüttüğü için bize de MENA bölgesindeki girişimcilik dinamiklerini daha yakından anlama fırsatı sundu.”

212’nin girişim portföyü

212’nin portföyünde; 123FormBuilder, AppSamurai, Artboard Studio, Avatao, Bolt Insight, Chooch, Fazla, Flow48, Getmobil, HeliumDoc, HotelRunner, Mall IQ, Martı, Metrobi, Insider, OMMA, SmartMessage, SOCRadar, Solvoyo, Trio Mobil, Wellbees aktif girişimler olarak yer alıyor.

Ayrıca 212’nin çatısı altında yer alan girişim sermayesi fonu Simya VC’nin portföyünde ise Agrotics, B2Metric, Juphy, Evercopy, Syntonym ve Werover bulunuyor.

Güncel İçerikler