ABD’de faaliyet gösteren yerli girişim Cubtale, 500 bin dolar yatırım aldı

Ebeveynlere kişiselleştirilmiş rehberlik sunarak bebek bakım kalitesini artırmayı hedefleyen ve ABD’de faaliyet gösteren yerli girişim Cubtale, Türk girişimcilere destek olan Cem Sibay ve Esat Sibay tarafından 500 bin dolar yatırım aldı.

Selin Tamer ve Duygu Karaoğlan Altop tarafından kurulan yerli girişim Cubtale, ebeveynlerin yeni tanıştıkları bebek büyütme yolculuklarında onlara rutin ve gelişim takibi, bakım koordinasyonu gibi alanlarda veri odaklı öngörüleri ile yardımcı oluyor.

100 binin üzerinde ebeveyne dokunmuş olan platform, kişiye özel ürün ve servis önerileri, ve veri girişini kolaylaştıran yazılım ve donanım çözümleri ile öne çıkıyor.

ABD’de faaliyet gösteren girişim, Türk girişimcilere destek olan Cem Sibay ve Esat Sibay tarafından 500 bin dolar yatırım aldı.

Dünyanın en prestijli hızlandırma programlarından Techstars, FoundersBoost ve Target Takeoff Essentials programlarını başarıyla tamamlayan Cubtale, ülkemizin en önemli hızlandırma programlarından olan Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın da 9. dönem mezunları arasında yer alıyor.

CES 2022’de piyasayla tanışan yerli girişim, USA TODAY ve Romper tarafından “En Havalı Ebeveyn Teknolojisi” ve Peachscore tarafından “En İnovatif Şirket” ödüllerini alırken Mom’s Choice Awards ile de başarılarını taçlandırdı.

Pazarda önemli bir yer edinmek isteyen yerli girişim Cubtale, yapay zeka ile kuvvetlendireceği alt yapısıyla yakın gelecekte hastane/doktor işbirlikleri ile de adından söz ettirerek ebeveynlere, huzurlu ve özgüvenli bebek büyütme yolculuklarında destek olmaya devam edecek.

Güncel İçerikler