Enerji yönetimine odaklanan Apollo IoT, Nevzat Aydın’ın da katıldığı turda 810 bin dolar yatırım aldı

İlk İzmir'de kurulan ve sonrasında merkezini İstanbul'a taşıyan Apollo IoT, Nevzat Aydın'ın da dahil olduğu turda, 13.5 milyon dolar değerleme üzerinden 810 bin dolar yatırım aldı.

Enerji takibi ve sürdürülebilirlik alanında yapay zeka tabanlı öncü çözümler sunan yerli girişim Apollo IoT, seri girişimci ve seri melek yatırımcı Nevzat Aydın‘ın da dahil olduğu turda, 13.5 milyon dolar değerleme üzerinden 810 bin dolar yatırım aldığını egirişim üzerinden duyurdu.

İlk İzmir’de kurulan ve sonrasında merkezini İstanbul’a taşıyan Apollo IoT, herhangi bir yatırım maliyeti olmadan enerji kullanımını sadece sarfiyat bazında değil aynı zamanda maliyet bazında da izleyebilen tek platformdur. Bu çerçevede Apollo IoT, işletmelerin enerji giderlerinin teknik ve finansal analizini, optimizasyonunu ve geleceğe yönelik tüketim ve maliyet tahminlemesini yapabilen yapay zeka tabanlı bir çözüm sunmaktadır.

Aynı zamanda sürdürülebilirlik alanında da etkin rol oynayan Apollo IoT, şirketlerin karbon sıfır hedeflerini izleme, ISO 50001 standardına uygun enerji verimliliği artışı ve GES (Güneş Enerjisi Santralleri) mahsuplaşması gibi konularda da sunduğu çözümlerle sektörde öne çıkmaktadır.

Apollo IoT’nin geliştirdiği enerji ve karbon benchmarking modülü, şirketlere sektör veya tesis bazında enerji yoğunluğu & karbon salınımı karşılaştırmaları sunarak dünyada ilk ve tek platform olma özelliği taşımaktadır.

Haziran 2022 ‘de kurulan Apollo IoT, sektördeki diğer oyunculardan farklı olarak
enerji ve sürdürülebilirliği bütünsel bakış açısıyla ele alarak, Yapı Kredi, Arçelik, Hitachi, Henkel, Migros, Amerikan Hastanesi, Acıbadem, Memorial, Medicana, Koç Üniveristesi
Hastanesi ve Horoz Lojistik gibi 500’den fazla müşteri ile işbirliğini yürütmekte ve yeni işbirliklerine imza atmaktadır.

Apollo IoT kurucu ortağı Ezgi Eylül Hasvatan Gavas, egirişim’e verdiği özel demeçte;

“Henüz 1,5 yıllık bir şirket olmamıza rağmen Türkiye’deki sektör liderlerinin çoğuyla çalışıyor olmamız ve EPDK tarafından en iyi enerji teknolojileri ödülünün de sahibi olmamız doğru yolda ilerlediğimizin somut bir göstergesi. Aldığımız bu yatırımla, Apollo IoT’nin gelecekteki büyüme stratejilerini kararlılıkla yerine getirip, yakın zamanda gireceğimiz yeni pazarlarda da ülkemizi gururla temsil edeceğiz.”

Güncel İçerikler