Araçlara akıllı kamera sistemleri geliştiren yerli girişim Büyütech, 100.000’inci kamerasını üretti

2 milyon euro’nun üzerinde sermaye ile Bilişim Vadisi’nde kurduğu üretim merkezinin açılışını Ekim ayında yapan Büyütech, bu merkezdeki 100.000‘inci kamerasını ürettiğini duyurdu.

Ömer Orkun Düztaş ve Alparslan Işıklı’n tarafından 2011 yılında ODTÜ’de kurulan girişim, içerisinde Togg da olmak üzere otomotiv sektörüne akıllı kamera sistemleri geliştiriyor. Bugün Büyütech’in 800 bin adet üretim kapasiteli fabrikasında 100 bin adet kamera üretimi yapıldığını görüyoruz. 2026 sonundaki hedefi olan 3 milyon adede doğru önemli bir adım attı diyebiliriz. Tabi yapılan yeni iş birlikleriyle bu süreç hızlanacak. Bugün bir Togg aracında Büyütech’in 5 kamerası var. Bu iş birliğinin devamı olduğu sürece yaklaşık 600 bin Togg aracı ile bu hedefe ulaşıyor. Girişim yeni markalarla anlaşma yaparsa, bu hedefin çok üzerine de çıkabilir.

Ayrıca Ford Otosan’la da bir iş birliği yapma aşamasındalar. Hatırlarsanız Büyütech, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında 4.23 milyon dolarlık bir yatırım turu tamamlamıştı.

Büyütech’in kurucu ortağı ve CEO’su Ömer Orkun Düztaş verdiği demeçte;

“Kamera tabanlı olarak geliştirdiğimiz yeni teknolojilerle uluslararası bir marka yaratmak için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Hedef Sıfır yaklaşımı ile trafik kazasız bir dünya oluşturma vizyonumuz var. 2023 yılı Ekim ayında 4.23 milyon dolar yatırım aldık, 2024 yılında ise daha yüksek bir yatırım turu ile büyümemizi sürdüreceğiz ve üretim kapasitemizi artıracağız. Yıllık 800 bin üretim kapasitesine sahip olan Büyütech Kamera Teknolojileri Üretim Merkezi’nin 2026 yılı sonunda ise üretim kapasitelerini 3 milyona çıkarmayı hedefliyoruz.”

Büyütech kurucu ortağı ve COO’su Alparslan Işıklı ise 2024 yılındaki hedefleriyle ilgili şu demeci verdi:

“Hem üretimdeki kapasiteyi hem de kaliteyi arttırmak için yatırımlarımız bu yıl da devam etmekte. Farklı tasarım ve üretim teknikleri geliştirmekteyiz. Kameralı ADAS ürünlerinde bir dünya markası olma yolunda kararlılıkla ilerlememize devam ediyoruz.”

Güncel İçerikler