Aydın Doğan Yalçındağ tarafından hayata geçirilen ortak, SPK’dan onay aldı

Blutv’nin kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ tarafından hayata geçirilen ortak, Sermaye Piyasaları Kurulu’ndan aracı kurum iznini aldı. Böylece şu anda 160+ kripto paranın alınıp satılabildiği ortak markası altında yakın zamanda Borsa İstanbul ve yurtdışı borsalarda da işlem yapılabilecek.

Temmuz 2023’te hayata geçen; kullanım kolaylığı ve temiz arayüzü ile öne çıkan ortak’ta yatırımcılar işlemlerini hem kendileri yapabiliyor hem de portföyünü açan yatırımcıları anlık takip ederek onlara ortak olabiliyor.

20 bini aşkın kişinin üye olduğu bilgisini aldığımız ortak’ta yüzlerce ortağı ulaşmış yatırımcılar var. Bazı yatırımcıların yönettiği varlık 1 milyon lirayı aştıkları görülüyor.

İster BTC, ister THY: SPK izniyle ortak’ta hisse senetleri devri başlayacak

Dünyada copy-trading olarak bilinen akımı Türkiye’de sosyal yatırım olarak uygulayan ortak’ta şu an 160’tan fazla kriptoda Türk Lirası ve Tether ile işlem yapılabiliyor. Markanın, iştiraki Blupay Menkul Değerler AŞ ile geçtiğimiz günlerde Sermaye Piyasası Kurulu’ndan faaliyeti izni alması, kullanıcılarına Borsa İstanbul ve yabancı borsa hisse senetlerini sunmasının da yolunu açmış oldu.

Anıl Mertol: “Bireysel yatırımcıların yüzde 80’i para kaybediyor.”

ortak’ın misyonunu anlatan kurucu ortaklardan Anıl Mertol; günlük işlem yapan bireysel yatırımcıların %80’inin para kaybettiğinden bahsetmişti. Finansal piyasalardaki dalgalanmalar sebebiyle platformlar arasında gezinen kullanıcıların sürekliliğini sağlamanın yolunun, Z kuşağının alışkanlık ve tercihlerine uygun yatırım ürünleri tasarlamaktan geçtiğini belirtmişti.

Hisse senedi hizmetlerini de çatısı altına alarak ürün gamını genişleten ortak, kullanıcılarının tüm yatırım ihtiyaçlarını çözen ürün olma hedefine bir adım daha yaklaşırken; platformun sosyal özelliklerini Borsa Istanbul’a nasıl yansıtacağını önümüzdeki günler gösterecek.

ortak uygulamasını App Store‘dan veya Google Play Store’dan indirebilirsiniz.

Güncel İçerikler