İstanbul merkezli yeni kurulan mobil oyun girişimi Pine Games, 2.25 milyon dolar tohum öncesi yatırım aldı

Mobil oyun dünyasında gelecek vadeden yeni girişimlerinden biri olan Pine Games, bugün resmi olarak kuruluşunu ve tohum öncesi yatırım turunu duyurdu.

500 Emerging Europe ve Laton Ventures’ın liderlik ettiği turda Pine Games 10 milyon dolar değerleme üzerinden 2.25 milyon dolar yatırım aldı.

Ayrıca Türk oyun sektörünün önde gelen isimlerinden ve Match 3D oyunun yaratıcısı Loop Games’in kurucusu Mert Gür de Pine Games’in yatırımcıları arasına katıldı. Oyun ekosisteminin global merkezlerinden İstanbul’da kurulan Pine Games, geniş bir kitleye hitap edecek yenilikçi ve IP tabanlı puzzle oyunları yaratarak casual oyun alanında önemli bir iz bırakmayı hedefliyor.

Özellikle yeni dijital dünyadaki gizlilik odaklı değişimleri iyi analiz eden Pine Games, oyunlarına tanınmış IP’leri entegre etmeyi hedefliyor. Bu strateji, sadece yaratıcı bir tercih olarak değil ayrıca kullanıcı edinimindeki artan zorlukların üstesinden gelmek için de akıllıca bir iş hamlesi olarak öne çıkıyor.

İlk adım: Yalın Puzzle Oyunları

IP tabanlı puzzle oyunları alanına derinlemesine giriş yapmadan, Pine Games ilk olarak bir dizi yalın tarzda ve mekanikte mobil puzzle oyunlar geliştirmeyi planlıyor. Bu ilk oyunlar, daha karmaşık projeler için başlangıç olarak şirketin kalite ve yeniliğe olan bağlılığını gösterecek.

Zamansız ve Daimi Oyun Vizyonu

Pine Games’in felsefesinin temelinde sadece popüler değil aynı zamanda zamansız oyunlar yaratma arzusu yer alıyor. Şirket, oyuncuların uzun yıllar boyunca keyif alacağı oyunlar geliştirmeye adanmış bir miras yaratmayı hedefliyor.

Kurucuların geçmişi

Pine Games, dikkat çekici geçmişlere sahip üç kurucu ortakla Türk unicornların farklı miraslarını birleştirmeyi hedefliyor:

  • Yankı Yağız Akpek (CEO) daha önce Zynga tarafından satın alınan Peak Games’te çalıştı ve Bigger Games’in kurucu ortağıydı. Toy Blast oyununun başarısında önemli bir rol oynadı ve Original Games tarafından satın alınan Mergedom oyununun geliştirilmesini yönetti.
  • Burak Sarp (CTO) Türkiye’nin en büyük e-ticaret decacornu Trendyol’da birçok takımı yönetti ve şirketin başarısında kilit bir rol oynadı. Buna ek olarak, Rovio’da Yazılım Mühendisi Teknik Lideri olarak görev aldı ve bu deneyim Pine’ın yolculuğuna yeni bir perspektif getirdi.
  • Yasin Yıldırım (Art Direktörü) Dream Games’te Royal Match’in erken dönemlerine katkıda bulundu. Ayrıca daha önce Yankı Yağız Akpek ile Bigger Games’te çalıştıktan sonra Peak Games’te de Kıdemli 3D Artist olarak görev aldı.

500 Emerging Europe Ortaklarından Enis Hulli yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“Türk oyun ekosistemi, her yıl unicorn yaratmaya hazır bir durumda. Pine Games’in geçmişi ve farklılaşmış IP tabanlı oyun stratejisi, bu gelişen manzarada güçlü bir oyuncu olarak onları konumlandırıyor.”

Laton Ventures Kurucu Ortağı Görkem Türk ise;

“Yağız Akpek ile partner olarak çalıştığımız uzun sürede mobil oyun endüstrisindeki yeteneğine ve vizyoner yaklaşımına yakından şahit olma fırsatını yakaladım. Pine Games’in başarılı unicorn şirketlerin miraslarını tek bir ekip altında birleştirdiği vizyonu; olağanüstü potansiyeliyle heyecan veriyor. Laton olarak Pine Games gibi oyun sektörünün öncüsü olabilecek ekipleri desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

Zamansız ve güncelliği her daim devam eden oyun deneyimleri yaratma vizyonuyla Pine Games, tohum öncesi yatırım turuyla birlikte üst düzey oyunlar geliştirmeyi hedefliyor. Kurucular oyun ve teknoloji endüstrilerindeki geniş deneyimlerini Pine Games’in yolculuğuna sorunsuz bir şekilde entegre etmeyi amaçlıyorlar.

Güncel İçerikler