Zephlex, 15 milyon dolar değerleme üzerinden 1.5 milyon dolar yatırım aldı

Zephlex Bilgi Teknolojileri, 15 milyon dolar değerleme üzerinden aldığı 1.5 milyon dolarlık yatırım ile finansal teknolojide büyüme hedeflerini güçlendiriyor.

Finansal piyasalara yepyeni bir vizyon getirme hedefiyle yola çıkan Zephlex Bilgi Teknolojileri, Esi Venture’dan elde ettiği 1.5 milyon dolarlık yatırım ile güçleniyor. Yatırıma hazırlık hızlandırıcısını UptoRaise‘ı başarıyla tamamlayan Zephlex, bu yeni yatırım turuyla değerlemesini 15 milyon dolara çıkardı.

Sentiment Algo ile Yenilikçi Çözümler Sunuyor

Sentiment Algo markası altında Türkiye’nin önde gelen aracı kurumlarına ve portföy yönetim şirketlerine çözüm odaklı hizmetler sunan Zephlex Bilgi Teknolojileri, aynı zamanda geniş bir bireysel müşteri kitlesine web ve mobil tabanlı uygulamalar aracılığıyla hizmet veriyor. Şirket, davranışsal analiz üzerine kurulu yapay zeka destekli yüksek teknoloji ürünü algoritmaları ile finansal piyasaların önde gelen ve güvenilir markalarından biri olmayı başarmıştır.

Merkezi Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta bulunan şirket, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından sağlanan önemli AR-GE teşvikleri ve projeleriyle de dikkat çekiyor.

Yatırımın Yöneldiği Alanlar ve Küresel Hedefler

Veri analizi, işlem robotları, fon yönetimi stratejileri, araştırma raporları, eğitim gibi geniş bir hizmet yelpazesi sunan Sentiment Algo markası, aldığı yeni yatırım ile yurtdışı ve kripto piyasaları gibi alanlarda da büyümeyi ve global piyasalara açılmayı hedefliyor. Şirket, bu doğrultuda yurtdışında kurulacak iştirak için çalışmalarını hızlandırmış durumda.

Zephlex Bilgi Teknolojileri, 2019 yılı sonunda kurucu ortakları R. Tümay Şahin ve Güray Nur tarafından hayata geçirildi.

2021 yılında ise İdeal Data Finansal Teknolojiler A.Ş tarafından şirkete %10 oranında yatırım yapıldı. Şu an itibariyle şirket, borsada aktif işlem hacmi olan aracı kurumların %25’ine doğrudan ya da dolaylı yoldan hizmet sunmaktadır.

Şirket Hakkında: Zephlex Bilgi Teknolojileri, Türkiye’nin finansal teknoloji sektöründe önemli bir oyuncusu olan Sentiment Algo markasıyla dikkat çeken bir teknoloji şirketidir. Yapay zeka destekli çözümleri ile finansal piyasalarda etkili ve güvenilir bir aktör olma misyonu taşımaktadır.

Güncel İçerikler