Sabancı ARF programı kapsamında 6 girişim 40 milyon TL tohum yatırım aldı

Sabancı Topluluğu tarafından, girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona katkı sunma amacıyla hayata geçirilen girişim hızlandırma programın Sabancı ARF‘in ikinci dönemi tamamlandı.

Sabancı ARF’ten tohum yatırımı almaya hak kazanan girişimler, Sabancı Center’da düzenlenen Demo Day etkinliğinde açıklandı. Topluluk içinden 4, Topluluk dışından 9 ve global olarak 3 girişimin dahil olduğu program sonucunda, jüri değerlendirmesi olumlu sonuçlanan; Carbon Centrum, Inodash, Nanoterial, Rumitech ve Text2Test, UptechLabs toplam 39 milyon 650 bin TL’lik ek tohum yatırım aldı.

Böylece Sabancı Holding, söz konusu girişimlerde azınlık hissesine sahip olarak şirketlerin büyüme yolculuğunun bir parçası oldu.

İki dönemde toplam destek: 140 milyon TL

20 haftalık eğitim ve mentorluk sürecinde; ürün ya da hizmet prototipini geliştirmek, ilk müşteri bağlantısını yapmak veya kestiği fatura sayısını artırmak için girişimcilerin her birine sağlanan 30 bin dolarlık nakit destek imkânıyla birlikte, ikinci faaliyet dönemi kapsamında girişimlere verilen toplam ayni ve destek tutarı 78 milyon 385 bin TL oldu. İlk faaliyet döneminde yapılan 60 milyon TL’lik destekle birlikte, Sabancı ARF Almost Ready to Fly girişim hızlandırma programının start-up ekosistemine yönelik toplam desteği de 140 milyon TL’ye ulaştı.

DÜNYADAKİ DÖNÜŞÜM YENİ BİR İŞ BİRLİĞİ KÜLTÜRÜNÜ ZORUNLU KILIYOR

“Enerji ve İklim Teknolojileri”, “İleri Malzeme Teknolojileri”, “Dijital Teknolojiler” ve “Sağlık Teknolojileri” olmak üzere 4 ana başlıktaki iş fikirlerinin değerlendirme kapsamında alındığı ikinci dönem programına 500’ün üstünde girişimci başvuruda bulunmuştu. İlk değerlendirme sonucunda, toplam 13 girişim ikinci dönem programına alınırken, 10. haftada yapılan ara değerlendirme ‘Flight Check’te de 3 global girişim programa dahil edildi. Girişimler, 20 haftalık program boyunca, toplam 1124 saatlik eğitim ve mentor desteklerinden yararlandı.

Topluluk içinden programa dahil olan fakat Demo Day’de tohum yatırım alamayan girişimlerde görev alan 5 Sabancı Topluluğu çalışanı, şubat ayı itibarıyla özlük haklarında hiçbir kayıp yaşamadan, çalıştıkları göreve geri dönebilecek.

Güncel İçerikler