3 milyon dolar yatırımla kurulan Leke Games, 2024 yılında 10 milyon oyuncuya ulaşmayı hedefliyor

Sadece 1 yıl önce 3 milyon dolarlık tohum yatırımıyla kurulan yerli oyun girişimi Leke Games, tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu gaming/oyun sektöründe şimdiden iddialı bir oyuncu.

2022 yılında 3 milyon dolarlık tohum yatırımıyla kurulan yerli oyun girişimi Leke Games, oyun endüstrisine oldukça hızlı bir giriş yaptı.

Casual ve hybrid-casual mobil oyunlar geliştirirken farklı oyun stüdyolarına yayıncılık hizmeti de sunan Leke Games, sektördeki etki alanını daha da genişletmeyi hedefliyor. Leke Games Kurucu Ortağı Gökhan Çokkeçeci, “2024’te yeni versiyonunu geliştirdiğimiz mobil racing/yarış kategorisindeki oyunumuz TDZ ile 200 bin oyuncudan 10 milyona çıkacağız. Daha uzun vadede AAA oyunlar arasında imzamızın olmasını hedefliyoruz. Mobil oyun denince akla önce TDZ gelecek” diyor.

Leke Games, yarattığı casual ve hybrid-casual oyunlarla ortaya koyan ve racing/yarış kategorisindeki oyunu TDZ ile 200 bin oyuncuya ulaşan girişim, yeni versiyonunu geliştirmeye Şubat 2023’te başladığı TDZ’nin yeni versiyonunu lanse etmeye hazırlanıyor.

Oyunun yeni sürümü yakında

TDZ’nin yeni versiyonuyla birlikte hedeflerini de oldukça yukarı taşıdıklarını söyleyen Leke Games Kurucu Ortağı Gökhan Çokkeçeci verdiği demeçte;

“Oyunun yeni versiyonundaki ciddi değişimler hem oyuncularımızı hem tüm oyun dünyasını bekliyor. TDZ’de oyuncu sayımız şu anda 200 bin. Sadece 5 araç ve 2 sahneyle edindiğimiz bu başarının ardından yeni versiyonunu geliştirdiğimiz TDZ’de şu an 51 araç ve multiplayer/çoklu oyuncu dahil olmak üzere 6 farklı mod bulunuyor. Özetle oyunculara daha dolu, daha gerçekçi bir TDZ hazırladık. Proje şu an hedeflediğimiz soft launch tarihinin önünde ilerliyor. 2024’te oyuncularımızla buluşacağımız için çok heyecanlıyız.”

Hedef: 10 milyon oyuncu

Leke Games Kurucu Ortağı Gökhan Çokkeçeci, oyunlarıyla oyuncularına en gerçekçi deneyimi yaşatmayı en önemli amaçları olarak gördüklerini söylüyor. Çokkeçeci;

“Bu amacımıza ulaşabilmek çok uzun zamandır iki konuya odaklandık: Kaliteli görsellik ve gerçek hayattakine en yakın araç ve fizik dinamikler. TDZ oyunumuzun yeni versiyonuyla bu amacımıza çok yaklaştığımızı düşünüyoruz. 2024 yılı içerisinde 10 milyonluk kullanıcı sayısına ulaşacağımızı düşünüyoruz. İlerleyen dönemlerde bu hedefin de üzerine çıkmak için şimdiden oyunun bir sonraki sürümlerinde olacak yeniliklere çalışmaya başladık. Ana hedefimiz 2024 yılında mobil yarış oyun denildiğinde akıllara ilk TDZ’nin gelmesi.” diyor.

Güncel İçerikler