Vegan tüketici ürünleri girişimi Plantero, 4.45 milyon TL hedefle kitle fonlama yatırım turuna çıktı

Bitkisel protein üretim tesisini kurma vizyonuyla yola çıkan vegan tüketici ürünleri girişimi Plantero, kitle fonlama platformu fonbulucu'da 4.45 milyon TL hedefle, paylarının yüzde 10'u karşılığıda yatırım turuna çıktı.

Bitki bazlı protein ve süt ürünleriyle geleneksel kaynaklara alternatif ve sürdürülebilir üretime odaklanan Plantero, 4.45 milyon TL fon talebine karşılık şirket paylarının yüzde 10’u karşılığında fonbulucu’da kitle fonlama yatırım turuna çıktı.

Türkiye dışında ABD ve BAE pazarlarında da çalışmalarını sürdüren girişim, yıllık 10.8 milyon dolarlık potansiyel gelir hacmini 2027 yılında 40 milyon dolara taşımayı hedefliyor. 28 Şubat 2024’e kadar devam edeceği duyurulan yatırım turunda asgari yatırım tutarı 1000 TL olarak açıklandı.

2023 yılında alternatif protein üretimi için AR-GE ve ÜR-GE projelerini başlatan şirket, bu alanda Türkiye’nin ilk ve tek üretim tesisini kurmak için çalışmalarına devam ediyor. Bitki bazlı süt ve protein çeşitlerinden oluşan Plantero ürünleri, yüzde 90’a kadar daha düşük karbon emisyonu, karbon kutu ve cam ambalaj kullanımı gibi çevre dostu bir yaklaşımla sürdürülebilirliğe de odaklanmış durumda.

2024 yılında inovasyon yeteneklerini ve pazar liderliğini kanıtlamak için çalışacak

Türkiye’nin ilk bitkisel protein üretim tesisini kurma vizyonuyla yola çıkan Plantero, olgunluk seviyesi ve rekabeti düşük pazarlarda yer almanın getirdiği avantajları inovatif yaklaşımlarla destekleyerek karlı bir büyüme sürdürdüğünü dile getiriyor.

Yıllık 540 ton kg ve 10 milyon adet üretim kapasitesinin yanı sıra uluslararası belgelendirmelere sahip üretim tesisi bulunan ve kuruluşundan bu yana aylık yüzde 41 artan hacim yakalayan şirket, aylık yüzde 45 kar marjı ile sektör ortalamasının üzerinde bir grafik çiziyor. Türkiye dışında ABD ve BAE pazarlarında boy gösteren Plantero, bugüne kadar 6 bin 500’den fazla sipariş teslimatı gerçekleştirmiş, 14 binin üzerinde ürün satışı yapmış ve önde gelen pazaryerlerinde yaygın bir tüketici kitlesine ulaşmış durumda. Şirketin tamamladığı AR-GE süreçlerinden doğan Advance Commitment protein tozu ürün serisinin, 2024 yılı başında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Plantero, bu yeni ürün serisiyle inovasyon yeteneklerini ve pazar liderliğini vurgulayarak portföyünü genişletmeyi amaçlıyor.

173,5 milyar dolarlık global pazarın yüzde 0,2’lik payına erişmeyi hedefliyor

Hedefleri hakkında konuşan Plantero Kurucusu ve Genel Müdürü Türker Yaşın verdiği demeçte;

“Alacağımız yatırım ile birincil hedef pazarımız ABD’de büyümemizi hızlandırmak için depo ve dağıtım ağı yapılanmamızı tamamlayacağız. Halihazırda var olduğumuz ABD’deki online pazaryerlerine ek olarak zincir market ve ev dışı tüketim kanalında pazar payımızı artıracağız. Global açılımımız dahilinde MENA bölgesinin en büyük fuarlarından olan Organic&Natural Expo 2023 fuarına katıldık, 2024 yılı içerisinde de Suudi Arabistan ve Birleşil Arap Emirliklerinde benzer etkinliklerde tekrar katılımcı olarak yer alarak pek çok yeni iş birliğinin temellerini atacağız. 2024 yılında ayrıca pek çok inovatif ürünün pazara ilk sunulduğu ABD’nin California Eyaletinde düzenlenecek olan Natural Products Expo West 2024 etkinliğine katılarak geliştirdiğimiz çözümleri potansiyel müşterilerimize tanıtacağız ve satış partnerlikleri kuracağız. AR-GE çalışmaları devam eden hammaddelerimizin de üretime alınması ile 2027 yılında 173,5 milyar dolarlık toplam pazar büyüklüğü içinde 0,2’lik pazar payını elde ederek 40 milyon dolar gelir hedeflemekteyiz.”

Türker Yaşın, Plantero’nun çatı şirket Bigetaş Biyoteknoloji A.Ş.’nin exit fırsatları açısından yatırımcısına birçok karlı senaryo sunduğunu ifade etti. Yaşın, potansiyel exit fırsatlarının yanında hem küresel bir tüketici markası hem de küresel bir hammadde tedarikçisi haline gelecek olan şirketin önümüzdeki yıllarda halka arza karar verilmesi durumunda yurt içi ve yurt dışında yüksek yatırımcı ilgisiyle karşılaşacağının da altını çizdi.

Güncel İçerikler