Yapay zeka destekli veri analitiği platformu B2Metric, Simya VC liderliğinde 1,25 milyon dolar yatırım aldı

Markaların kullanıcı davranış verilerini yapay zekâ ve makine öğrenme teknolojileriyle anlamlandırarak, tahmine ve içgörülere dayalı eylem planları oluşturan B2Metric, Simya VC’nin liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 1,25 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Simya VC’nin yanında Maxis Yenilikçi GSYF, Inveo Ventures, 100. Yıl Girişim Sermayesi, TT Ventures GSYF, Mindvest GSYF, Ethaum Venture Partners, Leap Investment ve Arman Erman katıldı. B2Metric, aldığı bu yatırımla globale açılmayı ve satış gelirini 3 katına çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye’nin ilk kurumsal girişim sermayesi fonu 212’nin, erken aşama girişimlere yatırım yapma hedefi doğrultusunda Neo Portföy ve dünyanın en iyi hızlandırma programlarından biri olan Alchemist Accelerator ile beraber hayata geçirdiği Simya VC, girişimlerin yolculuğunu desteklemeyi sürdürüyor.

Yapay zekâ destekli veri analitiği platformu olarak pazarlama ve büyüme, müşteri ilişkileri yönetimi, müşteri başarısı ve veri analitiği ekiplerine kullanıcı trendlerini, müşteri davranışlarını daha iyi anlama imkânı sunan B2Metric, Simya VC’nin liderliğinde gerçekleşen yatırım turunu 1,25 milyon dolar yatırım ile tamamladı.

Mevcut yatırımcıları arasında TT Ventures GSYF ve Mindvest GSYF bulunan B2Metric’in yatırım turuna Simya VC’nin yanı sıra Maxis Yenilikçi GSYF, Inveo Ventures, 100. Yıl Girişim Sermayesi, TT Ventures GSYF, Mindvest GSYF, Ethaum Venture Partners, Leap Investment ve Arman Erman katıldı. Yerli girişim B2Metric, telekomünikasyon, sigorta, finans, perakende, otomotiv ve diğer birçok sektörden şirketlerle iş birliği yaparak, sektöre özgü yapay zekâ çözümler sunuyor. Her sektörün benzersiz ihtiyaçlarına odaklanıp markaların gelirlerini artırmasına yardımcı olan B2Metric, aldığı yatırımla globalleşme adımlarını sıklaştırmayı ve satış gelirini (annual run rate – ARR) 3 katına çıkarmayı amaçlıyor.

Hacıoğlu: “Hedefimiz dünyanın en iyi müşteri kaybı önleme çözümünü sunmak”

B2Metric Kurucu Ortağı ve CEO’su Murat Hacıoğlu, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “B2Metric olarak büyüdüğümüz bu dönemde global açılımımızı desteklemek için 8 farklı yatırımcıyı bu turda arkamıza aldık. Bu yatırımla birlikte dünyanın en iyi müşteri kaybı önleme çözümünü sunma misyonumuza daha da yaklaştık. Aldığımız bu yatırım ve Simya VC’nin sağladığı katkılarla dünyanın en iyi hızlandırma programlarından biri olan Alchemist Hızlandırma Programı’na katılmaya hak kazandık. Bu program sayesinde ABD’nin farklı eyaletlerinde orta ölçekli kurumlar ve Seri A yatırım alan büyüme odaklı girişimlerin müşteri kaybını ve tahmin sorunlarını çözme fırsatını yakalayacağız. 2024’te yeni pazarlara açılmayı ve ABD pazarındaki etkimizi artırmayı hedefliyoruz.”

Bahçıvanoğlu: “Geleceğin inovasyonuna güç katmaya devam edeceğiz”

Simya VC Yönetici Ortağı Selma Bahçıvanoğlu da şunları söyledi: “Simya VC olarak kuruluşumuzun ilk yılında beşinci yatırımımızı yapmaktan mutluluk duyuyoruz. B2Metric, müşteri kazanımı ve elde tutmada kilit bir rol oynayan veri odaklı içgörülere ve yapay zekâ destekli analitik çözümlere olan talebi değerlendiriyor. Bugüne kadar elde ettiği müşteri içgörüleriyle geliştirdiği ürünü sayesinde global pazardaki potansiyelini çok yüksek görüyoruz. B2Metric gibi ileride teknolojinin yönünü belirleyecek girişimlere destek vererek, geleceğin inovasyonuna güç katmaya devam edeceğiz.”

Güncel İçerikler