Yerli girişimlere de yatırımları olan ABD merkezli Ethos Asset Management’ın kurucusu gözaltına alındı

Uluslararası işletmelere finansman sağlayan San Diego merkezli Ethos Asset Management‘ın CEO’su, Kaliforniya Güney Bölgesi’nde yapıldığı söylenen dolandırıcılık suçlamalarıyla bağlantılı olarak Pazar gecesi New Jersey‘de gözaltına alındı.

Portekizli Carlos Santos (Carlos Manuel da Silva Santos), yurt dışından ABD’ye geldiği sırada New Jersey’de gözaltına alındı. Santos, Amerika Birleşik Devletleri’nin kendisini bir kredi dolandırıcılığıyla ilgili olarak “telgraf dolandırıcılığı” komplosu kurmakla suçlayan bir şikayeti takibe almasının ardından ilk kez ortaya çıktı.

Santos, dolandırıcılığı San Diego merkezli yatırım şirketi Ethos Asset Management aracılığıyla yaptığı için suçlanıyor.

Ayrıca önemli bir bilgi vermek gerekirse; Ethos Asset Management‘ın Türkiye’deki bazı girişimlere de yatırımları bulunuyor. İsim vererek hedef gösterme gibi bir durum sergilemiyorum çünkü onların bu konuyla hiç alakası yok. Tek alakaları olduğu kısım, globalde yeni suçlanan bir şirketten geçmişte yatırım almaları. Özellikle Türkiye’deki durumları etkilenmese de globalde önemli bir iş yaptıkları sırada, yatırımcılarının Ethos olduğu öğrenildiğinde, nasıl bir yasal veya güven tepkisiyle karşılaşacakları bilinmiyor. Belki de konu mahkemede temize çıkacak ve konu kapanacak. Bir gün ABD Mahkemeleri kararını verdiğinde ve biz de bu içeriğe ulaşırsak, son durum olarak paylaşacağız.

Bu haber bize global bir kaynaktan ulaştırıldı ve araştırdığımızda da doğrudan Amerika Birleşik Devletleri’nin avukatlık web sitesinde United States Attorney’s Office‘de de paylaşılmış. Konuyla ilgili nasıl bir sonuç çıktığı henüz bilinmiyor. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgi aldıkça sizinle paylaşacağız.

Güncel İçerikler