Kullanıcıların yurt dışında eSim’e geçmesini kolaylaştıran Roamless, 2.6 milyon dolar yatırım aldı

2023 yılında kurulan ve Ekim ayında yayın hayatına başlayan Roamless; Paribu Ventures, Revo Capital, DeBa Ventures ve melek yatırımcılardan 2.6 milyon dolar yatırım aldı.

Ali Gazioğlu, Asım Alp, Emre Demirel, Selim Aykut ve Cengiz Öztelcan tarafından 2023 yılının başında ABD’de kurulan Roamless, önde gelen girişim sermayesi fonları Paribu Ventures ve Revo Capital liderliğinde, DeBa Ventures ve melek yatırımcıların katılımıyla 2.6 milyon dolar yatırım aldı. Alınan yatırım, yeni pazarlara giriş ile kullanıcı bazını ve ekibi büyütmekte kullanılacak.

Son dönemde adını sıkça duymaya başladığımız eSIM teknolojisi tabanlı yeni bir uygulama olarak karşımıza çıkan Roamless, Ekim ayında App Store ve Google Play üzerinde açık beta olarak yayın hayatına başladı. Hedef kitlesi olan sık seyahat eden kullanıcıların yurtdışındaki yüksek telefon faturalarına çare olmak adına gelişmiş eSIM teknolojisi ile daha kolay ve daha ulaşılabilir bir deneyim sunan Roamless, bugün itibarıyla 62 ülkede kullanılıyor.

Piyasadaki mevcut eSIM pazaryeri sitelerinden farklı olarak tek eSIM ile faaliyette olduğu tüm ülkelerde çalışması ve ‘kullandıkça öde’ modeli ile dikkat çekiyor. Roamless, tüketim süresi sınırlı olan paketleri zorunlu kılmadan, özgür bir kullanıcı deneyimi ortaya koyuyor. Seyahat eden kullanıcıların sadece mobil veri ihtiyacını degil, sektörde fark yaratarak, uygulama içinden sesli arama yapabilme ihtiyacını da karşılıyor.

Roamless kurucu ekibi, girişim ve yatırım ekosisteminin yakından tanıdığı deneyimli bir kadrodan oluşuyor. Asım Alp ve Ali Gazioğlu, İngiltere ve Türkiye merkezli dünyanın önde gelen B2B telekom yazılımları şirketi Linxa’nın kurucu ortakları olarak 14 senedir sektörde faaliyet gösteriyor.

Geçmişte Mikrogrup gibi başarılı yazılım ve fintech yatırımları ile tanıdığımız eski Turkven ortaklarından Emre Demirel, Accenture/Fjord ve daha sonra ATÖLYE Ortadoğu eski Direktörü Selim Aykut ve Telekom ile ICT sektörlerinde 28 yıldır üst düzey yöneticilik yapan Cengiz Öztelcan kurucu ekibin diğer üyelerini oluşturuyor.

Güncel İçerikler