Tarım teknolojilerine odaklanan Agrotics, Simya VC’den 350 bin dolar yatırım aldı

Erken aşama girişimlere odaklanan uluslararası hızlandırma fonu Simya VC, öncü tarım teknolojisi uygulaması Agrotics’e 350 bin dolar yatırım yaptı. Agrotics aldığı bu yatırımla, pazar ağını genişletmeyi ve ürün geliştirmeye yönelik Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmayı hedefliyor.

12 yıldır girişim ekosistemine öncülük eden 212’nin, erken aşama girişimlere yatırım yapma hedefi doğrultusunda Neo Portföy ve dünyanın en iyi hızlandırma programlarından biri olan Alchemist Accelerator ile hayata geçirdiği Simya VC, tarım teknolojisi geliştiren Agrotics’e 350 bin dolar yatırım yaptı.

İlk yatırımını 2023 yılı ilk yarısında Southampton P.Management Co.Ltd, New England Asset Management Ltd, Adrian Pickering ve Silikon Vadisi’nin tanınmış girişimci ve yatırımcılarından Naren Yananmadala’dan alan Agrotics, Simya VC’nin yeni yatırımıyla birlikte yatırım turunu kapattı.

Agrostics aldığı yatırımla, pazar erişimini genişletip büyümesini hızlandıracak ve ürün geliştirmeye yönelik Ar-Ge çalışmalarını sürdürecek. Toprak türü, iklim, yükseklik ve ürün çeşidi gibi birçok değişkenleri dikkate alarak benzersiz üretim için özel veri çözümleri sunan Agrotics, yatırımdan aldığı güçle üreticinin, gıda sektöründeki firmaların gerçek zamanlı uygulanabilir verilerle gıda ekosistemini yönetmelerine katkıda bulunmayı hedefliyor.
Tarımın geleceğini şekillendirecek

Simya VC yönetici ortağı Selma Bahçıvanoğlu yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“Simya VC olarak, hedefimiz global potansiyele sahip ve bu alanda desteğe ihtiyaç duyan girişimlere yatırım yapmak. Agrotics’in tarım teknolojilerini global bir vizyonla dönüştürme amacına destek olmaktan mutluyuz. Artan küresel nüfusa ve bu nüfusun ihtiyaçlarına kaliteli gıda sağlamak her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Sürdürülebilir tarım için tarım teknolojileri önemli bir fayda sağlayacak. Tam da bu noktada Agrotics’in, tarımın geleceğine yön veren teknolojiler geliştireceğine ve somut katkılar sunacağına inanıyoruz. Simya VC olarak dönüştüren teknolojilere yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Tarım teknolojilerinde devrim yaratmayı hedefliyor

Agrotics kurucusu ve CEO’su Mehmet Coka ise verdiği demeçte;

“Dünya nüfusunun yüzde 1’i, geri kalanını besliyor. Diğer yandan nüfusun arttığı, gezegenin kirlendiği, dünya genelinde kişi başına düşen tarım arazilerinin son 50 yılda 1.45 hektardan 0.63 hektar’a düştüğü gerçekleri de söz konusu. Geleceğe bakarken tarımın, iklim değişikliği nedeniyle değişen şartlara daha uyumlu olması gerekiyor. Tarımın geleceği aslında tamamen veri, yapay zekâ ve öğrenme ile ilgilidir. Biz de Agrotics olarak Kurucu Ortağımız Güven Akçoban ve ekibimiz ile dünyanın en anlaşılır ve erişilebilir tarım platformunu oluşturmayı hedefliyoruz.”

Güncel İçerikler