Yerli girişim ELTA360, 2 milyon dolar değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı

Yerli girişim ELTA360, 2 milyon değerleme üzerinden aldığı yatırımla büyümeyi hızlandırmaya ve sanal gerçeklik tabanlı 3D tur çözümlerini geliştirmeye hazırlanıyor.

Eli Levi ve Okan Aslan tarafından kurulan B2B ve B2C SaaS modeline sahip Elta360, Inventures tarafından 2 milyon dolar değerleme üzerinden ilk yatırım turunu tamamladı.

Beta sürecini Türkiye’deki kurumsal firmalar üzerinde başarılı bir şekilde gerçekleştiren Elta360, yeni yatırım ile birlikte takımını büyütüp arge çalışmalarında ilerlemeye devam edecek.

2020 yılında kurulan girişim, 3D Tur Oluşturma Platformu ile gayrimenkul, otomotiv, turizm, perakende ve eğitim sektörlerinde öncü bir rol almaktadır. ELTA360; Emlak Konut, Seba İnşaat, Fatih Belediyesi, Varyap, Kolektif House, Han Spaces, Workinton, Damat-Tween, Denizbank GYO, Knauf benzeri alanında önemli firmaların mekanlarını tanıtım süreçlerini dijitale taşıyarak zaman ve maliyetten kazanmalarını sağlıyor. 6 farklı sektöre özelleştirilmiş sanal deneyimler sağlayan girişim, mobil ve desktop başta olmak üzere bir çok farklı platformu destekliyor. Ayrıca, bütün platformlardaki kullanıcı davranışlarını detaylı analitik ekranı ile müşterilerine sunuyor.

ELTA360 Sanal Tur Editörü, fiziksel mekanlar için 360 derece kameralar ve 3D modeller ile uyumlu çalışarak mekanların dijital ikizlerinin platformuna aktarımını sağlıyor. Platform üzerinde oluşturulan 3D turlar, logo, proje bilgileri ve lokasyon detayları gibi çeşitli markalara özelleştirme seçenekleri sunuyor. Sanal gerçeklik tabanlı 3D turlar, link aracılığıyla paylaşılabiliyor ve web sitelerine kolayca entegre ediliyor. Sosyal medya platformlarına eklenerek etkili bir tanıtım aracı haline geliyor. Aynı zamanda bütün sanal gerçeklik başlıkları ile entegre çalışan platforma Meta Quest veya Apple Vision Pro’dan da ulaşım sağlanabiliyor.

ELTA360 kurucuları Eli ve Okan verdikleri ortak demeçte;

“Sanal gerçeklik teknolojisi büyüme aşamasında ve yakın gelecekte dijitalde mekanları 3D deneyimlerinin dönüşmesi bir standart haline gelecek.Inventures’dan aldığımız yatırım ile bu standardı belirleyen en önemli teknoloji firmalarının arasına girmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler