Fontr, SPK’dan paya dayalı kitle fonlama platformu lisansını aldı

Piyasası Kurulu tarafından verilen Kitle Fonlama Lisansını aldı, 22.11.2023 tarihinde listeye alındı.

Forte Bilgi İletişim Teknolojileri ve Savunma Sanayi A.Ş.’nin yüzde yüz iştiraki olan Fontr platformu üzerinden girişimcileri yatırımcılarla buluşturabilmek için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından paya dayalı kitle fonlaması faaliyet izni aldı. Böylece kurum, yeni girişimlere yeşil ışık yaktı.

Kitle Fonlaması, girişim şirketlerinin ihtiyaç duyduğu finansal kaynakların toplanması amacıyla oluşturulan bir yatırım sistemi. Bu sistemde çok sayıda yatırımcı bir projeye kaynak sağlıyor. Girişimcilerin bir fikri hayata geçirmesi ya da bağış alması için internet üzerinden çok sayıda kişiden fon çağrısı yapması mümkün kılınıyor.

Paya Dayalı Kitle Fonlaması ile Fontr de, birikimlerini değerlendirmek isteyen her ölçekten yatırımcıya yenilikçi fikirler ve inovatif girişimlerden pay alarak yatırım yapma olanağı tanıyor. Ancak Fontr’yi diğer platformlardan ayıran bir özellik var.

Fontr, bir teknoloji markası olan Forte Bilgi İletişim Teknolojileri ve Savunma Sanayi A.Ş.’nin yüzde yüz iştiraki ile kuruldu. Forte Yönetim Kurulu Üyesi ve Fontr Genel Müdür’ü Hasan Cengiz Bayrak da Fontr’nin amacıyla ilgili verdiği demeçte;

“Forte olarak FONTR’de sadece kendi iş planımızda olan ve büyütebileceğimiz yatırımlara açık olacağız. Şirketimizin birebir yatırım yapmayacağı hiçbir şirketi değerlendirmeye almayacağız. Yatırımcıya verilen bu güven ile, FONTR’nin fonlamaya açacağı girişimlerin temelinin sağlam olacağına hiç kuşku yok.” dedi

Güncel İçerikler