Fauna Venture Studio: Girişimlerin yol arkadaşı olmak üzere kurulan yeni oluşum

Ömer Berkay Dağlı ve Ekrem Tekin tarafından kurulan Fauna Venture Studio, girişimlerin yol arkadaşı olup, her anlarında yanlarına bulunmak için yola çıktı.

Girişimciliğin gelişmesiyle birlikte son zamanlarda “venture studio” kavramını çok sık duymak başladık. Girişimciler hayatta kalmak için aldıkları yatırımları doğru yere kullanmak zorundalar. Dolayısıyla ortaya çıkan bu kavram ile kurulan şirketler, girişimlere yol haritası oluyor.

Dünyada tanımında en fazla “venture” kelimesini barındırdığını dile getiren oluşum olan Fauna, macera dolu girişimcilik ruhuna sahip iki girişimci Ömer Berkay Dağlı ve Ekrem Tekin tarafından bu yıl Haziran ayında kuruldu.

Fauna olarak amaçları, stüdyolarına dahil ettikleri içim girişimcileri için yeni girişimler oluşturarak ürünler, planlar ve uygulamalar geliştirmek.

Kurucular, sundukları hizmetle ilgili; “Farklı ürün fikirleri üzerinde çalışmayı seven ve bu nedenle yeni girişimler yaratma potansiyeline sahip olan girişimler için kapsamlı hizmetler sunarak sermaye artırımına da yardımcı olmaktayız.” diyorlar.

Ömer Berkay Dağlı ve Ekrem Tekin

Ömer ve Ekrem, verdikleri ortak uzun demeçte;

“Her girişimin yanında olmanın ötesinde, onunla birlikte nefes alıyoruz. Fikir aşamasından uygulama sürecine, büyüme planlarından pazarlama stratejilerine kadar tüm süreçlerde, bir kurucu ortak gibi yanınızdayız. İşinizi kavrayışımız ve sektörel tecrübemizle, başarıya ulaşmanız için ihtiyaç duyduğunuz rehberliği sağlıyoruz. İş dünyasının hızla değişen dinamikleri içerisinde, markanızı nasıl konumlandıracağınızı ve hedeflerinize nasıl ulaşacağınızı planlıyoruz. Sektörel analizler, pazar araştırmaları ve rekabet analizi gibi adımlarla, işinizin sağlam temellere dayanmasını sağlıyoruz. Stratejik hedeflerinize ulaşmak için yol haritanızı birlikte çiziyoruz.

Yatırımcılarla olan ilişkinizi derinleştirmeniz için gereken alt yapıyı kuruyoruz. Yatırımcı raporlamaları, etkili sunum teknikleri ve finansal planlama gibi süreçlerde size rehberlik ediyoruz. Potansiyel yatırımcılarla buluşmalarda sizin yanınızda olup, yatırım süreçlerinizin sorunsuz ve verimli ilerlemesini sağlıyoruz. Girişiminizin ihtiyaç duyduğu mali kaynakları sağlama konusunda size destek oluyoruz. Finansal planlama, bütçe yönetimi ve sermaye artırma gibi süreçlerde, işinizin sürdürülebilir bir büyüme grafiği çizmesi için gerekli olan mali desteği ve rehberliği sunuyoruz.” dediler.

Fauna, girişimcilere neler sunuyor?

  • Finansal Planlama,
  • İş Mühendisliği,
  • Uygulama Geliştirme Projeleri,
  • Donanım Geliştirme.

Fauna’nın hedefleri

Fauna’nın hedefleriyle ilgili kurucular;

  • Finansmanın yanı sıra ürün geliştirme, strateji ve operasyonel destek sağlamak,
  • Fikirden olgunlaşma aşamasına kadar girişimle sürekli olarak etkileşim halinde olmak,
  • Teknolojik, operasyonel, stratejik ve diğer birçok alanda kaynak ve destek sağlamak,
  • Girişimle daha bütünleşik, derinlemesine ve ortaklık temelli bir ilişki içinde olmak,
  • Hem finansal getiriyi hem de girişimin başarısını maksimize etmeye çalışmak. 

Ayrıca kurucular sundukları değer önerisiyle ilgili

  • Türkiye, ABD ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede edindiğimiz deneyim sayesinde global pazarda nasıl başarılı olunacağını biliyoruz.
  • Kurucular olan bizim, girişimcilik geçmişi ve ekip olarak sahip olduğumuz yenilikçi vizyon, her projeye tutku ve enerjiyle yaklaşmamızı sağlıyor.
  • Ekibimizin yüksek eğitim seviyesi ve alanlarında uzmanlıkla birleştiğinde, her projenin üzerinde titizlikle çalışma kapasitemiz bulunuyor.
  • Sektördeki güçlü bağlantılarımız sayesinde işbirlikleri, ortaklıklar ve yatırıma ilişkileri kurma konusunda benzersiz bir konumdayız.
  • Başarılı projeler ve memnun müşterilerle oluşturduğumuz geniş referans portföyümüz, Fauna’nın sektördeki güvenilirliğini ve kalitesini kanıtlar nitelikte.
  • Web ve Mobil Uygulamalar, SaaS ve Mobil Robotlar gibi teknolojik alanlarda derin bilgi birikimimizle, müşterilere en son teknoloji trendlerini benimseyen çözümler sunuyoruz.
  • Her müşterinin ihtiyaçlarına ve hedeflerine özgü, özelleştirilmiş stratejiler ve çözümler oluşturuyoruz. Her proje için ‘tek tip’ bir yaklaşım değil, ‘siz ne isterseniz’ yaklaşımı benimsiyoruz.
  • Hızla değişen piyasa koşullarına ayak uydurabilen, esnek ve dinamik bir ekibimiz var. Bu, projelerin hızla uygulanmasını ve gerektiğinde yön değiştirilmesini sağlar.

Fauna Venture Studio öte taraftan yatırımcılara, potansiyeli yüksek girişimlerle erken aşamada tanışma ve bu girişimlere destek olma fırsatı sunuyor. Bununla birlikte portföylerinde yer alan girişimlerin ürün-ticarileşme dengesini kurmalarında ve gündelik yönetim sorunlarını çözmelerinde destek oluyor. Tüm bu hizmetler ve kapsamıyla Fauna, girişimcilik ekosisteminin dinamiklerini anlayan, yenilikçi yaklaşımlarla sektöre yeni bir yön veren bir platform olarak kendini konumlandırmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler