Yeşil enerji teknolojilerine odaklanan yerli girişim Ion Membranes, 750 bin dolar tohum yatırım aldı

Temiz enerji teknolojileri alanında yenilikçi bir isim olan Ion Membranes, tohum turda Fark Labs ve YEO Teknoloji‘den iş birliği çerçevesinde 750 bin dolarlık yatırım aldı.

Girişim için bu dönüm noktası niteliğindeki yatırım, Fark Labs’ın girişimcilik ve küresel iş geliştirme konusundaki uzmanlığı, YEO’nun enerji sektörü ve batarya teknolojilerindeki derin tecrübesi ile birleşiyor. Bu adım, Ion Membranes’in yeşil enerjiye geçişi hızlandırma ve bu kritik teknolojilerde tedarik güvenliğini sağlama misyonu için büyük bir ilerleme olacaktır.

2023 yılında Dr. Seda Köksal Yeğin ve Haluk Akçalı tarafından kurulan Ion Membranes, elektrolizörler, yakıt hücreleri ve piller için membran geliştirmeye odaklanmaktadır. Şirketin gelişmekte olan hidrojen ekonomisi için hayati öneme sahip yenilikçi çözümleri, daha yüksek performans, çevre yönetmeliklerine uyum, daha düşük maliyet ve dayanıklılık ile öne çıkmaktadır.

Ion Membranes’in Kurucu Ortağı ve CTO’su Dr. Seda Köksal Yeğin, verdiği demeçte;

“Membran geliştirme alanındaki yenilikçi teknolojimiz, nano ayırma sektöründe devrim yaratacak niteliktedir. Fark Labs ve YEO’nun desteği, çözümlerimizin Hidrojen teknolojilerine ve enerjide sürdürülebilirliğe yapacağı katkının önemli bir kanıtıdır” dedi.

Ion Membranes’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Haluk Akçalı ise;

“Bu finansman, Ion Membranes’in gelişimi ve hızla artan yeşil enerjiye dönüşüm projelerine hizmet edebilme kabiliyetinin güçlendirilmesi için kritik bir kilometre taşıdır. Vizyonu ve yaklaşımı ile bu değerli iş birliğini mümkün kılan, YEO ile tanışmamızda stratejik rol oynayan Reap Battery’nin CEO’su Dr. Alper Baykut’a minnettar olduğumuzu belirtmek isteriz.”

Ion Membranes, yenilikçi çözümleriyle yeşil enerji geçişinde kilit bir rol oynayacak şekilde konumlanmıştır. Bu finansman, yeşil enerji alanında önemli adımlar atacaklarının göstergesidir.

Güncel İçerikler