Grow Up Sahne’de sunum yapan sürdürülebilirlik odaklı 10 yerli girişim

Dezavantajlı gruplara fırsat eşitliği sağlamak, ekosistemdeki çeşitliliği teşvik etmek ve sürdürülebilir geleceği desteklemek amacıyla yürütülen Grow Up programından mezun olan 10 girişimci, BTM’nin Fulya Yerleşkesinde düzenlenen sahne etkinliğinde sunum yaptı.

Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında; Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) iş birliği ile yürütülen Grow Up projesinin sahne etkinliği gerçekleşti. BTM Fulya Yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte, proje süresince destek alan 10 girişimci sunum yaptı.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında faaliyetlerine başlayan Grow Up projesinin birinci etabında iş modelini kurmuş 28 girişim yer alırken, ikinci etabında ise fikir aşamasındaki 56 kadın girişimci desteklendi.

Bugüne kadar 8 bin 500’den fazla girişimciye ve 5 binden fazla girişime destek verdiklerini söyleyen BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı, Grow Up programıyla özellikle tarım, gıda ve yeşil dönüşüm alanında çalışmalar yapan kişileri girişimcilik ekosistemine kazandırmayı ve bu alanlarda nitelikli girişimleri ekosistemle buluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Grow Up Sahne’de sunum yapan 10 girişim

  1. Mapla Biotechnology: Gıda atıklarını kullanarak biyoplastik üretimi ve Sıfır Atık hedefine yönelik kompost gübre üretimini amaçlamaktadır.
  2. Paketman: Özellikle yabancılar ve turistler için tasarlanmış online yemek siparişi ve teslimat platformu olarak çok dilli bir arayüz sunmakta, geniş ödeme seçenekleri ve üstün müşteri hizmeti ile Türkiye’nin çok kültürlü nüfusuna yemek deneyimini geliştirmektedir.
  3. Yomio Drops: Fonksiyonel atıştırmalık kategorisinde sağlıklı yaşam ve doğru beslenme alışkanlığı edinmeyi amaçlayan, tamamen gıda bileşenlerinden oluşan, yoğurt içeren, katkı maddesi kullanmadan uzun raf ömrü sağlayan ve güvenli hayvansal gıda tüketimini destekleyen lezzetli atıştırmalıklardır.
  4. Aladdin Energy: Güneş enerjisi sistemi termal enerjiyi depomakta ve su ısıtma için enerji tasarrufu sağlayarak enerjiyi %70 oranında korumaktadır.
  5. Orbiba Robotics: Temiz tarım alanında katkıda bulunmak isteyen her birey için uygun fiyatlı, yapay zeka ile veri işleme yeteneğine sahip robot platformları üretmek amacıyla kurulan bir tarım teknolojileri girişimidir. Bu inisiyatif ile dünyada her geçen gün artan güvenli gıdaya erişim sorununu çözmek için, yenilenebilir enerji kullanarak düşük maliyetli ve yüksek yatırım getirili akıllı küçük robotlar tasarlayıp geliştirerek, düşük karbon ayak izi ile organik tarım uygulayıcılarını desteklemeyi hedeflemektedir.
  6. NFS Fonksiyonel Gıda: İleri gıda teknolojileri ve doğal kaynaklardan elde edilen fonksiyonel bileşenlerle geliştirilen özel gıdalarla tüketicilere spesifik sağlık ve yaşa uygun çözümler sunan bir gıda üretim girişimidir.
  7. DeliveTree: Ağaçları yeniden hayata döndürme ve topluluk katılımını teşvik etme girişimidir.
  8. Agrovech: Tarımsal arazilerde uydu ve drone görüntüleri kullanarak yapay zeka tabanlı yazılım geliştirerek hasat dönemini belirleme, bitki büyümesi, rekolte tahmini ve diğer analizleri gerçekleştirerek çiftçilere web tabanlı bir karar destek sistemi sunmaktır.
  9. Amenu: Restoranlar ve mutfaklar için ücretsiz dijital menü desteği sunmaktadır.
  10. Farmhood: Yenilikçi gıda teknolojileri ile ARGE çalışmalarını birleştirerek, tarım ürünlerini, işlenmiş gıdaları ve yan ürünleri dönüştürerek inovatif, lezzetli ve sürdürülebilir gıdalar üretmektedir.

Güncel İçerikler