Big Bang Startup Challenge’ın 2023 yılı sahnesine çıkacak 50 girişim

Türkiye’nin lider girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent’in, teknolojik ürün ve hizmetlerini ticarileştirmeyi hedefleyen girişimcilere büyüme yolculuklarında 360 derece destek sunan tam entegre kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek, teknolojik ürün ve hizmet geliştiren yüzlerce girişimin büyüme ve globalleşme yolculuklarında daima yanında olmaya devam ediyor.

Bu doğrultuda, birbirinden farklı girişimleri bir araya getirerek yatırımcıların ve fonların odağında tutan, girişimcileri şirketleşme aşamasında finanse ederek yatırımcılarla tanışmasına ve olası müşterilere erişmesini sağlayan Big Bang Startup Challenge etkinliğini 12 yıldır büyük bir gurur ve mutlulukla gerçekleştiriyor.

Bu yıl, UBI Global tarafından “Üniversitelere Bağlı Kuluçkalar” kategorisinde dünyanın en iyi üniversite kuluçka merkezi seçilen İTÜ Çekirdek’in yılın en iyi girişimlerini belirlediği Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği Big Bang Startup Challenge, 13 ve 14 Aralık 2023 tarihlerinde kapılarını sizlere açıyor.

Bu yıl sadece fiziksel katılımla gerçekleşecek etkinlikte, geniş fuaye alanı, özel şovlar ve birbirinden özgün teknolojilere şahit olmaya davetlisiniz.

Top 50 girişim:

AcademicSight: Üretim hattına sahip firmaların, ürünlerinin kalite kusurlarını otomatik olarak tespit ederek kalite kontrol süreçlerini hızlandıran ve maliyetleri azaltan bir yapay zeka tabanlı sistemdir.

Aivigo: İş kaynaklı bel, boyun ve sırt ağrısı gibi kas-iskelet rahatsızlıklarının önlenmesi ve tedavisinde kişiselleştirilmiş çözümler sunan yapay zeka destekli dijital sağlık platformudur.

Archade: Tasarımcılara yönelik AI-entegre bir pazaryeri projesidir.

AREYLight Al: Enerji verimliliği ve aydınlatma yönetimi konularında inovasyonu teşvik eden akıllı çözümler sunarak dünya genelinde enerji tasarrufu ve sürdürülebilirlik sağlamayı hedeflemektedir.

Arkerobox: Çocukların dünya kültürel mirasını keşfetmesi için yenilikçi eğitim metodları ile deneyimleyerek öğrenmelerini sağlayacak eğitici kutu oyunları geliştirmektedir.

Avisoff: Kuşların verdiği zararları, kuşlara zarar vermeden engelleyen yeni nesil kuş kaçıran lazer sistemleridir.

Bambala: Annelerin hayatını kolaylaştıran +6 aylık bebeklere günün her anında, pratik, lezzetli, besleyici, uzun raf ömürlü, katkı maddesiz ürünler ve bu ürünlere kolayca annelerin ulaşmalarını sağlayan dijital çözümler sunmaktadır.

Beespenser: Elektronik devre kartı üreten prototipleme cihazı geliştirmektedir.

Buradayım: Elektrik alan teoremi, güç sistem analizi ve veri analizi tekniklerini birleştirerek oluşturduğu teknikler yardımı ile elektrik hatlarında arızanın yerini tespit edebilmektedir.

Captanomy: İmalatçı, ihracatçıların karbon salınımlarını ölçüp azaltmalarına yardımcı olarak performanslarını puanlayıp bankalar ve sigorta şirketleriyle bağlantıya geçirerek yeşil ürünleri için avantajlı oranlar elde etmelerini sağlayan yenilikçi bir SaaS platformudur.

CopeTract: Sözleşmeleri blok zincirde depolayarak dijitalleşmesini sağlamaktadır.

CS MOTOR TEST: Araç motorlarında yanma odası kaçaklarının tespitini sağlamaktadır.

Dejure AI: Hukukçular için yapay zekâ teknolojisine sahip arama motorudur.

DES – Dalga Enerjisi Dönüşüm Projesi: Dünyanın en büyük dalga enerjisi projesidir.

Develhope: Genç işsizliği azaltmaya yardımcı olmak amacıyla ücretsiz yazılım geliştirme eğitim hizmeti sunmaktadır.

DGMOS: Uluslararası anlaşmalar paralelinde tehlikeli maddelerle faaliyet gösteren tüm işletmelerin süreç yönetimlerini etkin ve güvenli bir şekilde yönetebilmesini sağlamak amacıyla Saas Dijital servis hizmetleri sağlamaktadır.

Driven AVS: Dijital Yarış Antrenörü ile yarış pilotlarının pist üstünde nerede ve neden zaman kaybettiklerini tespit ederek antrenman verimliliğini arttırıp sürüş performanslarını arttırmaktadır.

Ender Turing: Satışları artırmak ve müşteri deneyimini iyileştirmek için 24 farklı dilde hızlı sonuçlar sağlayan bir Konuşma Analitiği platformudur.

FanSupport: Spor kulüplerine koşullu destek verilmesini sağlamak amacı ile kurulan ilk ve tek dijital platformdur.

Geojet: Şirketlerin ve pazarlama ajanslarının yerel aramalardan daha fazla müşteri getirmesine ve de çevrimiçi harita ile değerlendirme hizmetlerini müşteri deneyimi stratejilerine entegre etmesine olanak tanıyan bir platformdur.

GotoSailing.com: Tekne kiralama ve keyifli bir deniz tatili için benzersiz kullanıcı deneyimine dayanan bağımsız bir online platformdur.

Handler – Hand Shake with Al: Handler, yapay zeka ile dijital oyun geliştirme süreçlerini optimize eder ve otomatize eder; kod üretimi, oyun tasarımı ve oyun dengesi için geliştirdiği araçları kendi iş akışlarında aktif olarak kullanırken, aynı zamanda diğer oyun şirketlerinin üretim süreçlerine yapay zeka entegrasyonu hizmeti de sunmaktadır.

INNOFLUX Teknoloji: “Enerji Odaklı Altyapı Firmaları” içerisinde bakım süreçlerinden edinilen her fotoğraf üzerinde kullanabilecekleri merkezi bir görüntü işleme yazılımıdır.

Intersection: Kullanıcıların kendi borsa hesaplarında kullanmaları için optimizasyon ve işlem amaçlı yazılım çözümleri sunan algoritmik trade platformudur.

Kenevir Blok: İklim krizine önlem olarak karbon negatif, kendinden ısı-ses yalıtımlı, yangına dayanıklı geri dönüştürülebilir ve doğal olarak üretilen kenevir blok ürünü ile sağlıklı yapılar inşa etmektedir.

LinqiApp: 175 ülkeden 3.5 milyar insanın İngilizce konuşma pratiği sorununu yapay zekâ destekli, oyunlaştırma ve akran öğrenimi ile çözmeyi hedeflemektedir.

LojiPark Dijital Lojistik Terminali: Lojistik sektörünün UBER’i olarak hizmet vermektedir.

Mistikist: Görsel-işitsel uyaranlar kullanarak, stresin azaltılmasına, odaklanmanın ve iş performansının arttırılmasına destek olan beyin dalgası düzenleyicisi ve yapay zekâ destekli nörobilim uygulamasıdır.

Newky: Patentli IOT cihazı ve uygulaması üzerinden kullanıcının biyometrik verileri ile cep telefonunu güvenli dijital anahtara dönüştürerek araç, kapı, cihaz ve dosyalarla eşleştirip kullanıma erişim izni sağlamaktadır.

Nomis: Web3 ekiplerinin ürün, hizmet ve topluluklarını daha hızlı büyütmelerine yardımcı olan kimlik protokolü ve yapay zekâ destekli cüzdan değerlendirme altyapısıdır.

OneNewOne: Yapay zekâ tabanlı “Akıllı Aday Sınıflandırma, Eşleme”, “Akıllı Mülakat”, “Akıllı Otomasyon” ve “Akıllı Teklif” modüllerini içeren işe alım yönetim sistemidir.

Oniki: Geliştirdiği yapay zeka destekli B2B Matchmaking yapan hibrit etkinlik teknolojisi ile konferans, kongre, zirve ve B2B toplantılarını, fiziksel ve online ortamda ölçülebilir, verimli ve keyifli bir hale getirmektedir.

Otonom Öğrenmeli Robot: Uzman olmayan bir kullanıcı tarafından gerçekleştirilen tek bir kinestetik gösterim ile programlanan ve farklı görevleri yerine getirebilen robotlar geliştirmeyi hedeflemektedir.

Packard Air Conditioning Technology Inc.: Güneş paneli destekli iklimlendirme ve soğutma cihazları üretmektedir.

Parkera Arge ve Sürdürülebilir Teknolojiler Ticaret Anonim Şirketi: Sürücülerin saniyeler içerisinde boş park yeri bulmalarına ve karbondioksit emisyonlarını azaltmalarına yardımcı olan yapay zekâ destekli mobil uygulamadır.

Powea: Elektrikli araçların şarjları sırasında ptf, yenilenebilir enerji oranı ve şebeke uygunluğuna göre optimizasyon sağlayan şarj istasyonu yazılımları geliştirmektedir.

Pulsetto: Vagus sinir uyarıcı (giyilebilir ve uygulama) olarak stresi azaltmak, kaygıyı hafifletmek ve uykuyu iyileştirmek için pratik bir yol sunmaktadır.

Regenas: Geliştirilen rejenerasyon ve reaktivasyon teknolojileri ile ek atık oluşturmadan yenilenmiş mineral yağı üretimi yapmaktadır.

Rekrom Optoelektronik | Otonom Sürüş ve Engel Tespit İçin LIDAR: Otomotiv ve Robotik Sistemleri için LIDAR Çözümü sunmaktadır.

RUMİ Akıllı Şehircilik ve Alternatif Enerji Çözümleri: Güneşten ve rüzgardan elde edilen hibrit enerjiyi üzerinde depolayan ve şebeke bağımsız olarak çalışabilen sürdürülebilir enerji sistemleri üretmektedir.SC&P-Smart City & Partners: Uydu görüntüleme, uzaktan algılama, IoT teknolojileri ve risk analizleri ile çevre ve afet yönetiminde proaktif karar destek sistemleri sunarak yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirmektedir.

Soundbank: Müzik dinleyicilerinin, fanların veya yatırımcıların, müziklerin gelecek dinlenme gelirlerine ortak olmasını ve düzenli gelir elde etmesini sağlarken, müzikleri tokenize ederek yatırıma açmaktadır.

Sutech Otonom Teknoloji A.Ş: Elektrikli, çevreci, otonom sürüş destekli ve uzaktan kontrol edilebilen, paylaşımlı su üstü mobilite servisidir.

TUMURLY: Akıllı güneş ve rüzgar türbinleri üreten ve geliştiren bir teknoloji firmasıdır.

u-xer | Quality Museum Bilgi Teknolojileri A.Ş.: Ekranda yapılan işlerin otomatize edilmesini sağlayan RPA ve test otomasyon ürünüdür.

Utilify: Blokzincir tabanlı topluluk etkileşim platformudur.

V-Risetech: AI tarafından üretilen MOCAP verisi sayesinde, seçilen sanal stüdyolarda metin ve dinamik kamera hareketleri ile video içeriği oluşturulmasını sağlamaktadır.

Wyseye (Hasar.AI): Araç hasarlarını hızlı, hassas ve objektif bir şekilde değerlendirmeye olanak tanıyan yapay zekâ destekli bir platform sunmaktadır.

Yanhak.com: Çalışanların gelirlerini, haklarının tümünü tam kapsamlı olarak kişiselleştirebilmelerini ve yönetebilmelerini yapay zekâ desteğiyle sağlayan bir platformdur.

ZGN Otonom: Modüler ve giydirilebilir otonom operasyon çözümleri geliştirmektedir.

Güncel İçerikler