Paris merkezli mobil oyun yayıncısı TapNation, 15 milyon euro yatırım aldı

Paris merkezli mobil oyun yayıncısı TapNation, 2019 yılında Hervé Montoute ve Igor Zabukovec tarafından kurulduğundan bu yana örnek bir büyüme sergileyerek hızla sektörün en iyi küresel oyuncularından biri haline geldi.

Bu büyüme ile yakın zamanda gerçekleştirilen 15 milyon euro’uk yatırım ile daha güçlendi.

Girişimin paylaştığı verilere göre TapNation’ın başarısının ardındaki önemli bir faktör, yenilikçi teknolojik platformudur. Bu platform oyun testlerine, oyuncu davranış analizlerine ve en umut verici oyunların belirlenmesine olanak sağlamaktadır. Bu yetenekler sayesinde, şaşırtıcı bir şekilde 30 oyunu, uygulama mağazalarında toplam bir milyar indirme sayısına ulaşarak globaldeki en popüler oyunlar arasında yerini aldı.

Yakın zamanda TapNation, özel bir oyun geliştirme stüdyosu olan TN Labs‘ı tanıtarak hizmet kapsamını genişletti.

Vilere göre “Dünya Çapında En İyi 20 Mobil Oyun Yayıncısı” arasındaki yerini sağlamlaştırdı ve önemli küresel teknolojik potansiyele sahip French Tech 120 programında tanındı.

50 kişilik ekibinin bağlılığı ve uzmanlığıyla TapNation, paylaşılan verilere göre 2022 yılında 45 milyon euro’luk önemli bir gelir elde ederek üst üste üçüncü yılda da karlılık gösterdi.

Re-Sources Capital, Paluel-Marmont Capital ve bankacılık sektöründen ortakları gibi önemli yatırımcıların çekinmeden katkıda bulunduğu bu yeni yatırım aile TapNation’ın portföyünü çeşitlendirmesi ve büyüme stratejisini desteklemesi bekleniyor. Ayrıca şirketin teknolojik üstünlüğünü de artırması bu beklentiler arasında.

Tap Nation’ın kurucu ortağı ve lideri Hervé Montoute konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “15 milyon avroluk bu yatırımla birlikte, bir mobil oyun yayıncısı olarak yolculuğumuzda çok önemli bir noktadayız. Bu yatırım, ortaklarımızın vizyonumuza ve yenilik yapma yeteneğimize duydukları inancın bir kanıtıdır. Bu yatırım, daha da ileri gitmemizi, mobil oyun sektöründe yeni bölgeleri keşfetmemizi ve oyuncularımıza olağanüstü deneyimler sunmaya devam etmemizi sağlayacaktır. Yatırımcılarımıza destekleri için minnettarız ve mobil oyunlara olan tutkumuzu tüm dünyayla paylaşacağımız için heyecanlıyız.” dedi.

Güncel İçerikler