Yerli edtech girişimi Patika, ABD merkezli web3 eğitim teknolojileri şirketi BlockBeam’i satın aldı

Yerli edtech girişimi Patika.dev ve web3 markası Rise In, ABD’nin en büyük web3 eğitim şirketlerinden BlockBeam’i satın aldı.

Patika.dev, web3 odaklı uluslararası markası Rise In ile ABD’nin ilk ve en büyük web3 odaklı eğitim teknolojisi şirketlerinden olan BlockBeam’i satın aldı.

Böylece Rise In, 200 binden fazla yetenekli topluluğunu Amerika’ya genişletmeyi hedefliyor. BlockBeam, Harvard Blockchain, Princeton Blockchain Kulübü, ve Blockchain at Berkeley dahil olmak üzere 90’dan fazla üniversite blokzincir kulübü ile iş birliği yaparak ABD’nin en prestijli yeteneklerine ulaşam web3 eğitim teknolojisi şirketi. Bu satın alma, Rise In ve müşterisi olan lider blockchain ekosistemlerinin, dünyanın en iyi üniversitelerine erişmesine ve ABD’de web3 yazılımcıları yetiştirmesine yardımcı olacak.

Patika.dev, ülkemize yeni yazılımcılar kazandıran ve 200,000’den fazla öğrencisiyle en büyük online yazılım eğitimleri girişimlerinden olan bir eğitim teknolojileri girişimi. Patika.dev, Eylül 2023’te global web3 eğitimleri açılımı yaparak Rise In markasını hayata geçirdi. Rise In, globalde blokzincir ve web3 teknolojileri üzerine eğitim alanında bir numaralı yetenek platformu olmayı hedefliyor.

Patika.dev ve Rise In’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Gülcan Yayla, verdiği demeçte;

“BlockBeam ile ilk olarak 2022’de bir araya geldik. Hem BlockBeam hem biz, yazılımcıları web3 alanında yetiştirmenin en iyi yöntemlerini bulmaya çalışıyorduk. İki ekip de en iyi web3 kariyer programları oluşturmaya çalışıyordu ve benzer hedeflerimiz vardı. BlockBeam ekibinin Amerika’daki gücü ve üniversite kulüpleriyle olan yakın ilişkileri, satın alma kararımızda bize yardımcı oldu. Bu sayede, dünyanın en iyi web3 yeteneklerine ulaşabileceğimizi düşünüyoruz.”

BlockBeam’in kurucu ortağı Drew Cousin ise;

“Bizim için önemli olan, satın alan şirketin sadece bayrağı taşıyabilmesi değil, BlockBeam tarafından yaratılan değerli yetenekleri ve ortaklarımızı artırabilmesiydi. Rise In’in, yeteneklere ve şirketlere fırsatlar yaratmaya devam etmesini ve varlıklarımızla ABD genişlemesini hızlandırmasını heyecanla bekliyoruz.”

Rise In, Türkiye merkezli Patika.dev tarafından 2023 Eylül’de yayına açıldı. Amacı, 200.000’den fazla web2 geliştiriciye, web3 alanındaki kariyer imkanlarını tanıtmak ve bu yeni teknolojinin öğrenilmesini sağlamak. Rise In, kısa sürede 90’dan fazla ülkeden 25.000+ yazılımcıyı web3’e dersleri ve bootcamp’larine dahil etti. Bu dersler, blokzincire giriş eğitimlerinden başlayıp teknik olarak daha detaylı Solidity, Rust ve Substrate geliştirme gibi pek çok konuya uzanıyor. Tüm kurslar ve bootcamp’lar ücretsiz, çünkü girişimin gelir modeli, lider web3 ekosistemleriyle ortaklığa dayanıyor. Rise In, bugüne kadar Solana, BNB Chain, Polkadot, Sui, Internet Computer, Ethereum Vakfı, Chiliz ve daha birçok ekosistemle iş birliği yaptı.

Bu satın alma ile Rise In, platformuna ABD’den yaklaşık 1.000 web3 yeteneği ve 90’dan fazla öğrenci kulübü ekleyecek. Rise In ve BlockBeam, güçlerini birleştirerek dünyanın neresinde olursa olsun her yeteneğe geleceğin teknolojilerini şekillendirme imkanı sağlamayı hedefliyor.

Güncel İçerikler