Türk girişimciler tarafından Fransa’da kurulan AdCreative, İnventram liderliğinde yatırım aldı

Koç Holding, girişim sermayesi şirketi İnventram liderliğinde, yapay zekâ ve pazarlama teknolojileri şirketi AdCreative.ai’a yatırım yaptı. İnventram CEO’su Cem Soysal, yatırıma ilişkin “Çatı şirketimiz Koç Holding işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz yatırımların sayısı 11’e ulaştı. Yeni stratejimizle, hızlı büyüme potansiyeli olan girişimleri merkeze alıyor ve doğru yatırımlarla küresel pazardaki payımızı da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin en köklü şirketler topluluğu olarak kendini konumlandıran Koç Holding, bünyesindeki girişim sermayesi şirketi İnventram’ın liderlik ettiği turda, Fransa merkezli yapay zeka ve pazarlama teknolojileri şirketi AdCreative.ai’a yatırım yaptığını duyurdu. Yatırımın finansal verileri açıklanmadı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan İnventram CEO’su Cem Soysal, “Küresel pazarlarda başarıya ulaşan Hizmet olarak Yazılım (SaaS) girişimlerini yakından takip ediyoruz. Tufan Gök, Tarık İnce ve Yusuf Kaya’nın, rekabetin giderek arttığı pazarlama süreçlerinde verimliliği artıracak teknolojiler geliştirmek için kurduğu AdCreative.ai şirketini portföyümüze kattığımız için mutluyuz. Üretken yapay zekâ kavramının gerçek dünya senaryolarına uyarlandığı bu dönemde, şirketimizin vizyonuyla uyumlu bir adım attığımıza inanıyoruz” dedi.

2018’de Fransa’da faaliyete başlayan AdCreative.ai da, yapay zekânın desteğiyle marka ve ajanslara yüksek performanslı reklam materyalleri ve sosyal medya içerikleri oluşturma yetkinliklerini sunmak için kuruldu.

Bugün Paris, İstanbul ve Kazablanka’daki ofisleriyle faaliyet gösteren AdCreative.ai, kurumsal çözümlerin bağımsız kullanıcı değerlendirmeleriyle sıralandığı G2 platformunda “dünya çapında en hızlı büyüyen üçüncü ürün” olarak tanımlandı.

Güncel İçerikler