1999 yılında kurulan Mynet, Mediazone tarafından satın alındı

Çatısı altında birçok önemli medya, spor ve eğlence kuruluşunu barındıran İstanbul Portföy’ün kurucusu olduğu Mediazone, Onedio’nun ardından Mynet Medya’yı ve Mynet’in web oyunları kısmını satın aldı.

İstanbul Portföy, Türkiye’nin en büyük yerli sermayeli bağımsız portföy yönetim şirketi olma özelliğini taşıyor. Türkiye’nin ilk spor, medya ve eğlence girişim sermayesi yatırım fonu TwoZero Ventures’i de kuran İstanbul Portföy, bünyesindeki Mediazone ile büyük medya yatırımlarına devam ediyor.

Maçkolik’in çoğunluk hissesini, Onedio’nun tamamını satın alan Mediazone, Mynet satın alımı ile dijital medyada birleşerek büyüme stratejisine devam edeceğinin de sinyallerini veriyor.

Dijital medyada dev birleşme

Son olarak 45 milyondan fazla kullanıcıya sahip Türkiye’nin lider internet şirketi Mynet Medya’yı ve Web oyunları kısmını bünyesine katan Mediazone, bu büyük birleşmeyle dijital medya alanına yenilik ve değer katmayı hedefliyor.

Türkiye’nin en büyük yeni medya atılımına imza atan Mediazone’un bu girişiminin ardından Mynet, Onedio ve Maçkolik tek çatı altında toplanmış olacak ve Türkiye’nin en büyük dijital medya operasyonu haline gelecek.

Mediazone önce Türkiye’nin sonra bölgenin “En Büyük Dijital Medya Operasyonu” olacak!
Mediazone CEO’su Kaan Kayabalı, dijital medya ve reklam teknolojileri alanında stratejik satın almalara devam edeceklerini, amaçlarının Türkiye’nin ve bölgenin en büyük dijital medya operasyonunu kurarak, hem operasyonel verimliliği arttırmak hem de reklamverenlere daha iyi hizmet vermek olduğunu belirtti.

Mynet Games, yoluna Vuvy olarak devam edecek

Mynet’in, mobil ve Facebook oyunlarının sahibi Mynet Games ile Türkiye’nin en önemli markalarının eğitim altyapısını sağlayan LMS ve Eğitim SaaS şirketi Vidobu satın almanın dışında tutuldu ve Emre Kurttepeli’nin sahipliğinde kaldı. Mynet Games’in ismi Vuvy olarak değişti. Vuvy küresel oyun pazarının en iyilerinden olmayı hedeflerken bu alanda emin adımlarla ilerliyor.

Güncel İçerikler