Finansal teknoloji odaklı kuluçka merkezi: Cube Ümraniye

Teknopark İstanbul’un finansal teknolojiler odaklı yeni hayata geçirdiği kuluçka merkezi Cube Ümraniye açıldı.

Teknopark İstanbul’un Türkiye’nin oyun, dijital sanat, simülasyon, artırılmış gerçeklik ve mobil uygulama tematik alanlarına sahip ilk uydu kuluçka merkezi Cube Beyoğlu’ndan sonra ikinci kuluçka merkezi olan Cube Ümraniye Kuluçka Merkezi de faaliyetlerine başlayacak. Cube Ümraniye’nin faaliyete geçmesi ile finansal teknoloji alanındaki girişim ve projelerin geliştirilmesinde yaşanan önemli bir boşluk doldurulmuş olacak.

İstanbul Finans Merkezi’nin kalbinde yer alıyor

Teknopark İstanbul’un ikinci uydu kuluçka merkezi olan ve bulunduğu konum itibariyle İstanbul Finans Merkezi’nin kalbinde yer alan Cube Ümraniye; girişimciler ve girişimci adayları için modern çalışma alanları, eğitimler ve etkinlikler, mentorluk hizmetleri, akademik ve teknik danışmanlık, teknoloji ve girişim analizleri, yatırımcı ve iş birliği fırsatları, veri tabanlarına erişim imkanları, finans alanında uzman partner firmalarla iş birlikleri, TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) destekleri ve teknopark vergi avantajları gibi birçok olanak sunacak.

Teknopark İstanbul bünyesinde yer alan ve Türkiye’nin ilk ve en büyük, dünyanın ise sayılı kuluçka merkezlerinden biri olan Cube Incubation girişimcilerin projelerini hayata geçirmelerine destek veren bir merkez olmasının yanında dünya çapında start-up buluşlarına sahip olma özelliğini de taşıyor. Merkez bünyesinde barındırdığı girişimcilere 7/24 açık modern çalışma alanları, eğitim ve etkinlikler, mentorluk, danışmanlık, girişim analizi ve teknik analizler ile yatırımcı-firma görüşmeleri gibi birçok imkan ve hizmet sağlıyor.

Ayrıca Teknopark İstanbul bünyesinde yer alan Cube Incubation merkez yerleşkesinin yanında uydu kuluçka merkezlerinin açılışları da devam ediyor. Cube Beyoğlu’nun hizmete girmesinin ardından Cube Ümraniye Uydu Kuluçka Merkezi de ekim ayı itibariyle faaliyetlerine başlıyor. Özellikle bulunduğu konum itibariyle İstanbul Finans Merkezi’ne yakın olan Cube Ümraniye Uydu Kuluçka Merkezi’nin finans teknolojileri alanında girişim ve projelerin hayata geçmesinde önemli rol oynaması bekleniyor.

Güncel İçerikler