Yerli girişim Adsby, 525 bin dolar ile ikinci yatırım turunu tamamladı

Global büyüme için ismini Adsby olarak değiştiren Magnetiq, Inveo Ventures liderliğinde KT Portföy Yönetimi A.Ş. Lonca GSYF ve melek yatırımcıların katıldığı tohum yatırım turunu kapadı. Çatı markası Adsby altında Magnetiq ve TierOne üzerinden yeni konumlandırması ve hizmetleriyle ABD pazarına yöneldi

Google, Facebook ve Instagram reklamlarının tek bir platformdan hızlı, kolay ve daha verimli şekilde yönetilmesine olanak tanıyan yapay zeka tabanlı çözümler sunan Adsby, ikinci tur yatırımını 525 bin dolar ile tamamladı.

Eski adıyla Magnetiq yeni adıyla Adsby olarak yoluna devam eden girişimin yatırım turu Inveo Ventures liderliğinde KT Portföy Yönetimi A.Ş. Lonca GSYF ve melek yatırımcıların katılımıyla tamamlandı.

İlk yatırımını 2021 yılında QNBEYOND Ventures’tan alan girişim, ürün geliştirme süreçlerini hızlandırarak Türkiye pazarındaki yerini sağlamlaştırmıştı. Yeni yatırım turu ile şirket, yeni marka konumlandırması ile başta ABD pazarı olmak üzere hedefini globale çevirdi.

Adsby çatı markası altında devam edecek

Küresel pazarda yerini güçlendirmek isteyen girişim, yeni yatırımla birlikte çatı markası Adsby ile yoluna devam edecek. Bu çatı marka altında Magnetiq’in yanı sıra büyük ölçekli firmalara da hizmet veren TierOne markası yer alıyor. Girişim, Magnetiq ürünü ile küçük ölçekli işletmelere selfservis dijital pazarlama çözümü sunmaya devam ederken, TierOne ürünü büyük ölçekli işletmelere baştan sona dijital pazarlama aracı olarak konumlandırılıyor.

Aldıkları yatırımla birlikte küresel pazarlara hızla yayılacaklarını belirten Adsby Kurucu Ortağı ve CEO’su Berkay Yavuz verdiği demeçte;

“İlk yatırım sonrasında ürünümüzü geliştirmeye devam ederken, küresel pazarlara açılma planlamarımızı tamamladık. Yeni yatırım turu sonrasında, yatırımcılarımızın da desteğiyle birlikte yapay zeka ile geliştirdiğimiz ürünümüzü öncelikle ABD pazarında olmak üzere global kullanıcılara tanıtacağız. Yeni marka yapımız ile farklı ihtiyaçlara hizmet veren bir yapı oluşturarak portföyümüzü de şimdiden genişletmeye başladık” dedi.

Self-service hizmet alan birçok işletmenin yanı sıra büyük işletmelerin de kapılarını çaldığına değinen Adsby Kurucu Ortağı ve COO Ömer Ersin;

“Bizlerden birebir hizmet isteyen büyük ölçekli şirketlere artık, Adsby altında TierOne olarak hizmet veriyoruz. Yenilenen marka kimliği ile TierOne’ın, birlikte çalıştığımız değerli markaların bizden beklediği üst düzey hizmet standardını daha iyi yansıttığını düşünüyorum. TierOne olarak, daha büyük ölçekteki markalara özelleştirilmiş ve büyüme odaklı performans pazarlaması hizmetlerini aynı kararlılık ve hızla sağlamaya devam edeceğiz.”

TierOne’ın müşteri portföyünde Gusto, Silk&Cashmere, Efor, Berrin Özkan, Simple As Is, Ninon ve 3bfab gibi markalar yer alıyor. Adsby, 2023 yılı sonuna kadar gücünü yapay zekadan alan büyük veri destekli yeni ürünlerini de küresel pazarda kullanıcıların karşısına çıkarmayı planlıyor.

Güncel İçerikler