Mikro-nano kompozit kaplamalar ve ileri malzemeler geliştiren KfobiX, 275 bin dolar yatırım aldı

KfobiX, mikro-nano kompozit kaplamalar ve ileri malzemeler geliştiren yerli nano-teknoloji girişimidir.

KfobiX, katıldığı ilk turda Türkiye’den Arz Portföy ve Saves Enerji ile Amerika merkezli Sente VC‘den 275 bin dolar yatırım aldı.

Yeşil enerji alanına odaklanan girişim, enerji nakil hatlarındaki buzlanma sorununa yönelik kompozit nano-kaplama ürünü geliştiriyor. Ayrıca, KfobiX geliştirdiği teknoloji ile kaçak elektrik kullanımı ve kış aylarında rüzgar türbinlerindeki buzlanma gibi sorunları minimuma indirerek enerji verimliliğine katkı sunmayı hedefliyor.

Kanada’da yürütülen bir hızlandırıcı programı olan Energia’nın 2023 programı mezunu olan yerli girişimi KfobiX, faaliyetlerine uluslararası pazarlarda devam edecektir. Arz Portföy, Saves Enerji ve Sente VC’den toplamda 275 bin dolar tohum yatırımı alan KfobiX, elde ettiği yatırım tutarını geliştirdiği ürünün uluslararası piyasalara açılması için gereken sertifikasyon, saha testleri ve yeni ürünlerin araştırma ve geliştirme faaliyetleri için harcayacak.

Ar-Ge çalışmaları sonucu enerji endüstrisinde uygulanabilirliği yüksek, yenilikçi nano-malzemelerin üretimini gerçekleştiren KfobiX Genel Müdürü Mustafa Kemal İşen, yenilenebilir enerji üretimi ve dağıtımı alanlarında mevcut sorunların ortadan kaldırılmasına katkı sunarak enerji verimliliği alanında etkin bir rol üstlenmeyi hedeflediklerini belirtti.

Arz Portföy Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Sayın Murat Onuk, enerji sektörünün geleceğinin inovasyon, girişimcilik ve girişim sermayesi yatırımları ile şekilleneceğine dikkat çekti ve Arz Portföy olarak enerji sektörü başta olmak üzere etki odaklı yeni nesil Türk girişimlerine destek olmayı sürdüreceklerini belirtti.

Güncel İçerikler