Getir, 2.5 milyar dolar değerleme üzerinden 500 milyon dolar yatırım alıyor

egirişim olarak bugüne kadar kaynağından ya da güvenilir kaynaklardan haberleri ulaştırdık. Bugün de bize aynı unicorn haberini yaptığımız gibi, güvenilir bir kaynaktan doğrudan edindiğimiz bilgiye göre getir, yeni turda 2.5 milyar dolar değerleme üzerinden 500 milyon dolar yatırım alıyor.

Küresel piyasalarda faizlerin yükseldiği, belirsizliğin arttığı, girişimlere yatırımların düştüğü dönemde Getir, yeni bir yatırım turunu sonuçlandırıyor.

Şirkete yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Getir, çıktığı yeni yatırım turunda toplam 500 milyon dolarlık yatırım almak için yatırımcılarla anlaştı. Yatırım turunun atılacak imzalarla yakında açıklanması bekleniyor. Getir’in 500 milyon dolarlık yeni yatırımı, 2.5 milyar dolar üzerinden belirlendi.

Getir, dört ülkeden çıktı

ABD dahil 9 ülkeye açılan Getir, küresel piyasalardaki belirsizlik sebebiyle yakın zamanda stratejik kararlar alırken, bulunduğu bazı ülkelerden de çekildiğini açıklamıştı. Operasyonel verimliliğini artırmak için global organizasyonunu yeniden yapılandırma kararı alan Getir, bu yıl ilk önce Fransa’daki faaliyetlerini durdurdu.

Daha sonra da İspanya, Portekiz ve İtalya’dan çıktığını duyurdu. Getir, faaliyette bulunduğu Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD’deki operasyonlarına odaklanmıştı.

Güncel İçerikler