Kişiselleştirilmiş carpooling deneyimi sunan yerli girişim Pooly, Amsterdam merkezli SBC’den yatırım aldı

Topluluklar özelinde ve kişiselleştirilmiş bir carpooling deneyimi sunan Pooly, Amsterdam merkezli SBC’den yatırım aldı.

Berat Ufukcan Temel ve Onur Çelik tarafından 2022 yılında kurulan ve topluluklar özelinde yapay zeka temelli platformu hizmeti sunan Pooly, Amsterdam merkezli Startupbootcamp‘ten yatırım alarak ilk yatırım turunu tamamladı. Finansal detaylar paylaşılmadı.

Pooly; aldığı yatırımla birlikte Türkiye’deki üniversitelerdeki operasyonlarını hızlandırmayı ve ekibini genişletmeyi hedefliyor, aynı zamanda Yale ile yaptığı anlaşma sonucu 2024 ikinci çeyrek itibariyle Amerika’da faaliyete geçmeyi planlıyor. Ayrıca önümüzdeki üç ay boyunca SBC’nin merkezi Amsterdam’da Mobility dikeyinde özelleşmiş kapsamlı bir hızlandırma programına katılacak girişim global vizyonunu genişletecek.

Yatırım sonrası görüşlerini bildiren kurucu ortaklar, verdikleri demeçte;

“Her gün 18 milyon yolculuğun gerçekleştiği İstanbul’da, yenilikçi ve çevreci modelimizle üniversite öğrencilerinden başlayarak toplulukların ulaşım problemlerini çözüyoruz. Ayrıca kullanıcılarımızın ısı haritalarını çıkararak onların ulaşım rutinlerine yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz. Boğaziçi, Bocconi, Yale, TUM gibi üniversitelerden olan çekirdek ekibimizi sürekli okumayı, öğrenmeyi ve beraber hızla gelişmeyi arzulayan ekip arkadaşlarıyla büyütmeyi amaçlıyoruz.” dedi

2023 Nisan ayında binlerce üniversite öğrencisinin katıldığı lansman ile tüm platformlarda canlıya alındıktan sonra hızla büyüyen Pooly; üniversiteler, B-corp’lar, sürdürülebilirlik odaklı dernekler, üniversite kulüpleri ve çevre bilinci yüksek bireylerin dahil olduğu bir komünite yaratarak ürettiği faydayı günlük ulaşımı çözmenin ötesinde geleceğimizi şekillendirmek olarak da tanımlıyor.

Güncel İçerikler