Havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest, yarın Ankara’da başlıyor

Tam bağımsız bir Türkiye için “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuyla milyonları kucaklayıp bir araya getiren TEKNOFEST Ankara coşkuyu, heyecanı yine göklere taşıyacak.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İstanbul’dan sonra muhteşem yolculuğuna Ankara ile devam ediyor. Festival 30 Ağustos – 3 Eylül 2023 tarihlerinde Ankara Etimesgut Havalimanında gerçekleşecek.

İlki 2018 yılında gerçekleşen ve bu sene yurt içinde 7’ncisi, toplamda 8’ncisi gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, teknoloji geliştiren bir Türkiye hedefiyle Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde ülkemizin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 125 kurumla birlikte düzenleniyor.

Teknoloji ve girişim yarışmaları, fuar etkinlik alanları ile beraber Bilim Sokağı’nda bulunan 6-14 yaş grubuna yönelik atölye çalışmaları, Hava ve Kara Araçları Sergisi, Planetaryum, Dikey Rüzgâr Tüneli, İklim Tüneli, Sanal Gerçeklik Tüneli, Güneş Gözlem Etkinliği, Uzay Temalı Şişme Oyun Parkı, Öğrencilerle İlk Uçuş Etkinliği, Pedallı Uçuş Etkinliği, Refik Anadol’un “Makine Hatıraları: Uzay” Sergisi, Sahne Senin Etkinliği, Mazhar Alanson konseri, bu sene ilk defa düzenlenen TEKNOFEST Keşif Oyunu ve daha birçok aktivite ile dolu dolu bir festival ziyaretçilerine yine heyecan ve gurur dolu günler yaşatacak.

Her sene olduğu gibi TEKNOFEST 2023 Ankara’da da tanıtım ve etkinlik stantları yer alacak. 103 Paydaş Kurum ve 16 Sponsor, 11 sektörden 90 Firma, 41 Food Court katılımcısı olmak üzere 131 katılımcı firma tarafından açılacak 158 stant ile beraber toplam 261 stant 215.000 metrekare alana kurulan festivalde yerini alacak. Stantlarda düzenlenecek 400’den fazla stant etkinliği öğrenciler ve gençlerle buluşacak.

Ankara Semalarına TEKNOFEST İmzası

Yerli ve milli üretim hava araçlarımızdan Türk Yıldızları, Solo Türk, Hürkuş, Gökbey, Aksungur, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, Akıncı, Atak Helikopteri ve Anka TEKNOFEST semalarında gösteri yapacak.

TEKNOFEST Girişim Yarışması İlk Kez Ankara’da…

TEKNOFEST 2023’ün ikinci ve üçüncü durakları olan Ankara ve İzmir’de bu sene ilk defa, TEKNOFEST Yarışmalarına başvuru yapan takım üyelerinin projelerini girişime dönüştürmesi, girişime dönüşenlerin büyümesi ve bu sayede ülkemizin girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla TEKNOFEST Girişim Yarışması düzenleniyor.

Yerli olarak geliştirilen Deneyap Kart’ın proje portföyünü genişletmek, proje üretkenliğini yüksek teknoloji tutkunlarıyla buluşturmak amacıyla düzenlenen Deneyap Kart Robolig Yarışması da ilk kez TEKNOFEST Ankara’da hayata geçiriliyor. TEKNOFEST Girişim Yarışması kapsamında toplam 7 milyon TL’den fazla ve Deneyap Kart Robolig Yarışması kapsamında ise toplam 270 Bin TL ödül sahiplerini bekliyor olacak.

10 farklı kategoride düzenlenen TEKNOFEST Girişim Yarışmasına 2.419 takım ve 8.945 yarışmacı başvurusu; Deneyap Kart Robolig Yarışmasına ise 1.276 takım ve 5.404 yarışmacı başvurusu alındı. Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi’ni daha da ileriye taşıma hedefi ile yüzlerce gencimiz TEKNOFEST Ankara’da mücadele edecek. TEKNOFEST Girişim Yarışmasının; Eğitim Teknolojileri, Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri, Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Haberleşme ve İletişim Teknolojileri, Afet Yönetim Teknolojileri kategorileri Ankara’da düzenlenecek.

Güncel İçerikler