Pazarlama odaklı yapay zeka platformu Telescope, 4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Kurumların dijital medya harcamalarında yüzde 40’a varan tasarruf sağladığını dile getiren ve kampanyalarının başarısını ölçümleyerek gelecek döneme yönelik ön görüler sunan Telescope, 4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Telescope, Türk girişimciler tarafından Londra’da kurulmuş bir girişimdir.

Pazarlama odaklı yapay zeka platformu Telescope, SaaS ve Enterprise çözümleri ile hizmet vermektedir. 10 farklı ülkede müşteri portföyü olan Telescope’un yatırımcıları ise uluslararası hizmet sunan bir Pazarlama Grubu ve Türk melek yatrımcılarından oluşuyor.
Global pazarda kurumlar tarafından dijital pazarlama iletişimine yönelik ayrılan yıllık bütçenin 2023’te 450 Milyar Dolar’ın üzerinde olması ön görülüyor.

Telescope sayesinde şirketler kampanyalarının performansını bulundukları ülkenin makro ekonomik verilerine göre önceden tahmin edebiliyor ve bütçe tasarrufu elde ediyor. Başta Google ve Meta olmak üzere, dijital platformların hangisinde daha güçlü bir iletişim yapılabileceğiyle ilgili önerileri müşterilerine sunan Telescope, şirketlere özel en iyi ve en uygun kampanya havuzunu rakip durumunu da değerlendirerek kulanıcıları ile buluşturuyor.

Telescope’un aldığı yatırımla global pazarda daha hızlı büyümeye ve global kanal yapısını kurmaya odaklanacağını belirten Telescope Kurucu Ortağı ve CEO’su Soner Ergen, verdiği demeçte;

“Yapay zeka teknolojileri ile tüketici davranışlarını merkeze alarak her müşterimize özel sonuçlar geliştirebiliyoruz. Ülkelerin makro ekonomik göstergeleri ve rekabet verileriyle algoritmalarımız daha da güçlü ve eşsiz oluyor. Yapay zeka teknolojileriyle insan ve toplum odaklı öngörüler sunmaya devam edeceğiz.

 

Sadece bir tüketicinin günde 10 binin üzerinde farklı uyaranla reklam iletişimine maruz kaldığı bu dönemde farklılaşmak çok önemli. Bu farklılaşmanın temelinde ise veriler ve tüketicinin ön görülemeyen davranışları yatıyor. Telescope ile bu boşluğu dolduruyoruz. Globalde küçük şirketlerden kurumsal firmalara, onların gözünden dijital dünyada karar verme süreçlerinde en doğru ve en hızlı çözüm sunan yol arkadaşları olma motivasyonumuz tam. Bu motivasyonla, iki yıl içinde globalde alanımızın en iyisi olmaya emin adımlarla ilerliyoruz.”

Güncel İçerikler