Yerli girişim Clotie, yapay zeka destekli styling asistanını duyurdu

Kurulduğu günden beri kullanıcılarına kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimi yaşatan yerli girişim Clotie, 2018’den beri elde ettiği kullanıcı verisi ve geliştirdiği AI destekli teknolojisi ile müşterileri ve markaları kusursuz bir şekilde buluşturuyor. Modaya yenilikçi bir yaklaşım getiren Clotie, insanların alışveriş yapma ve sevdiği markalarla etkileşim kurma şeklini değiştirmeye hazır.

Müşteri tercihleri ve markaların ürünleri arasındaki boşluğu dolduracak

Kurulduğu günden beri AI ile fark oluşturmayı planlayan ve bunun için doğru zamanı bekleyen Clotie, bize doğrudan verilere göre teknolojilerini markaların kullanımına sunmuş.

Clotie’nin yapay zekası, moda trendlerini ve tüketici davranışlarını sürekli olarak izleyerek önerilerini gelişen moda ortamını yansıtacak şekilde uyarlıyor. AI teknolojisinin alışveriş yolculuğuna sorunsuz entegrasyonu, süreci kolaylaştırarak müşterilerin yeni stilleri zahmetsizce keşfetmesini ve bunlarla etkileşim kurmasını sağlıyor.

Clotie tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli styling asistanının sağladığı özellikler arasında; müşterinin bilgilerini analiz ederek kişiye uygun ürün bedenini bulmak, satın alınan ürünün yanında tamamlayıcı, kombin yapılabilecek ürünleri göstermek, müşterilerin bilgilerini ve satın alma davranışlarını analiz ederek kişiye uygun ürünleri listelemek ve en önemlisi kişiye özel bütün bir kombin hazırlamak bulunuyor.

Clotie’nin kurucu ortağı Engin Can Kurt geliştirdikleri yeni teknolojiler hakkında verdiği demeçte;

“2018 yılında Clotie’yi kurarken en büyük fırsatın geliştirebileceğimiz teknolojiler olduğunun farkındaydık. Bugün, kazandığımız bilgi birikimi, 1 milyona yaklaşan stil formu datası, Ceylan’ın styling tecrübesi ile sağlam temeller üzerine geliştirdiğimiz yapay zeka destekli styling asistanımızın heyecanını paylaşıyoruz. Kullanıcıları çok iyi tanıyan bu alışveriş partneri, 25 kişilik ekibimizin uzmanlığını yansıtan bir başarı öyküsü. Markalar müşterilerinin benzersiz zevk ve tercihlerini bu teknolojiyle deşifre edecek.”

Aynı zamanda sayısı 100’ü geçen bünyesindeki lokal markalara destek olmak için bir süre boyunca ücretsiz olarak bu teknolojileri paylaşacaklarını duyurdu.

Clotie’nin Chief Style Officer’ı, moda direktörü ve stil danışmanı Ceylan Atınç ise

“Modanın zerafetini teknoloji ve yapay zekanın yaratıcılığıyla harmanlayarak, yeni bir stil çağını şekillendiriyoruz. Deneyimimi dünya çapında sayısız kişinin stil kararlarını etkileyecek bir teknolojiye aktarmaktan heyecan duyuyorum.”

Sadece Clotie’de değil, tüm e-ticaret sitelerinde kişisel bir deneyim yaratacak

Clotie’nin yeni geliştirdiği teknolojiler; markaların bilinirliğini arttırmaları, müşterileri ile özel bir bağ kurmaları, onları en iyi şekilde tanıyarak eşsiz bir müşteri deneyimi yaratmaları noktasında fayda sağlıyor. Bu faydalar markalara ek gelir kaynakları yaratmaları, giderlerini büyük bir ölçüde azaltmaları için fırsatlar yaratıyor. Yakın zamanda bu teknolojileri ilk kullanacak şirket Türkiye’nin en büyük tekstil firmalarından biri olacak. Ek olarak neredeyse Türkiye’nin büyük tekstil markalarının hepsi ile bu teknolojileri kullanmaları için görüşmeler sürüyor.

2018 yılında kurulan İstanbul merkezli Clotie, hem yerleşik hem de gelişmekte olan bir dizi moda markasıyla birlikte çalışarak teknoloji ve stilin kesişimini yeniden tanımlayan rolüyle üç yatırım turunda toplam 1 milyon doları üzerinde yatırım aldı. Clotie’nin stil formunu dolduran üye sayısı 1 milyona yaklaştı ve bugüne kadar 81 farklı şehirde yüz binlerce kutuyu kullanıcılarının evine ulaştırdı. Şirket, Ekim 2022’de aldığı son yatırımla birlikte küresel bir büyümeye de işaret ederek Hollanda’ya açıldı. Hollanda’da da kullanıcılarının her ay evlerine giriyor. Yakın dönemde Avrupa’nın farklı ülkelerine de açılarak, dünya çapındaki moda teknolojisi girişimleri arasındaki konumu güçlendirmeye hazırlanıyor.

Güncel İçerikler