Sporcunun medyaya erişimini kolaylaştıran Reeplayer, 10 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

23 milyon takımın ve 560 milyon sporcunun medyaya erişimini kolaylaştırmayı hedefleyen Reeplayer, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 10 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

23 milyon takımın ve 560 milyon sporcunun medyaya erişimini kolaylaştırmayı hedefleyen Reeplayer, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 10 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Dünya genelinde, tüm takım spor performanslarının yalnızca %2’si kayıt altına alınıyor, bu da genç ve amatör sporcuların yeteneklerini dünya medyasına sunmalarını engelliyor. Bu soruna özel olarak geliştirdiği kamera ve yapay zeka teknolojisi ile yenilikçi bir çözüm getiren Reeplayer, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 10 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

40 bin takımı barındıran üç binin üzerinde kulüp bulunuyor

Gelecek nesil sporcuların yaratıcı ekonomisinde yer almasına olanak sağlıyor
Reeplayer Kurucusu Orhan Başak Ajredinovski, 3 yıllık bir çalışma sonucu Reeplayer’ı kurduklarını belirterek;

“Bugün dijital ortamda video çok önemli rol oynuyor, video sayesinde 12 yaşındaki Arda Güler kendisinin önemli anlarını sosyal medyada paylaşıp bir kitle kurabilir, markalar ile iş birliği yapma şansı bulabilir ve Real Madrid gibi büyük kulüpler sporcuların önemli anlarını video ve sporcu veri bilgilerine erişerek geleceğin yeteneklerini keşfedebilirler. Özetle, Reeplayer spor kaydını, izlemeyi, gelir elde etmeyi ve keşfetmeyi kolaylaştırarak gelecek nesil sporcuların yaratıcı ekonomisinde yer almasına olanak tanıyor. Yakın zamanda canlı yayın, otomatikleştirilmiş analitikler, farklı sporlar ve bireysel planlar da hizmetlerimizin arasına girecek.

 

Lansman öncesi ABD’de yüzün üstünde takımla çalışıyor ve onlara kaliteli maç görüntüleri sağlıyoruz. Piyasaya girmeden tüketici ve işletmelerden senelik 59 milyon dolarlık talep aldık. Aralarında MLS, Stuttgart alt yapısı, GG8 Sports ve DarkHorse gibi teknoloji firmaları ve 40 bin takımı barındıran üç binin üzerinde kulüp bulunuyor. Reeplayer’in kameralarını üretecek olan Pittsburgh şehrindeki üretim tesisi ve deneyimli Carnegie Robotics çıkışlı uzmanları, aynı zamanda ABD Savunma Bakanlığı için de kamera üretiyorlar.

 

Bu şirket hem iş birliği hem de Reeplayer’a yatırım yaparak, kameraların AR-GE ve baştan sona üretimini sağlıyor. Şimdiye kadar aldığımız 1.3 milyon dolarlık yatırım ile büyüyen Reeplayer takımı, 2’den 8 çalışana yükseldi. Medya tarafında ise, 12 binin üzerinde takipçi sayımızla birlikte erken aşamada güçlü bir online topluluk oluşturduk. Farklı spor dallarına yayıldıkça, platformumuzu geliştiriyor ve yeni gelir kaynakları yaratmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlerleyen dönemde, oyuncuların videolar aracılığıyla markalar veya takımlarla yaptıkları iş birliklerinden, geleneksel ücretlere kıyasla daha düşük bir oran alarak, yeni bir gelir kapısı oluşturmayı planlıyoruz. Yerel işletmelerle takımların reklam anlaşmaları yapmalarına aracılık etmeyi ve bu anlaşmalardan elde edilen gelirlerden de bir pay almayı hedefliyoruz.”

Güncel İçerikler