Yerli Endüstri 4.0 girişimi Simularge, Türkiye Kalkınma Fonu’ndan 8 milyon 264 bin TL yatırım aldı

Dijitalleşme, simülasyon, veri analitiği ve makine öğrenimi teknolojilerini kullanarak fabrikaların üretim süreçlerini iyileştiriyor ve üretim kapasitelerini arttıran Simularge, Türkiye Kalkınma Fonu'ndan 8 milyon 264 bin TL yatırım aldı

Türkiye Kalkınma Fonu, girişimcilik ekosistemine katkı sağlama misyonu doğrultusunda, endüstriyel dijital çözümler (Endüstri 4.0) alanında faaliyet gösteren yerli girişim Simularge‘a 8 milyon 264 bin TL milyon TL yatırım yaptı.

Bu yatırım, Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altında yönetilen fonlardan biri olan Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Fonu‘ndan gerçekleştirildi.

Büryan Turan ve Dr. Erhan Turan tarafından, mühendislik uzmanlığı ve yapay zekayı birleştirdikleri dijital ikiz yazılımlarının yerli sanayide kullanılabilirliğini sağlama amacıyla 2018 yılında kurulmuş olan Simularge, bu yatırım ile müşteri ve partner ağını genişletmeyi hedefliyor.

Şirket dijitalleşme, simülasyon, veri analitiği ve makine öğrenimi teknolojilerini kullanarak fabrikaların üretim süreçlerini iyileştiriyor ve üretim kapasitelerini arttırıyor. Simularge’ın yenilikçi dijital ikiz yazılımları, sanayicilere üretim süreçlerini optimize etme, verimliliği artırma ve sürdürülebilirliği güçlendirme gibi önemli avantajlar sağlıyor.

Simularge, Teknopark İstanbul ve Silikon Vadisi (California, USA) ofisleri bulunan bir teknoloji girişimidir. Günümüze dek İTÜ, İstanbul Sanayi Odası, OİB, IBM, HP, TÜBİTAK, KOSGEB, Alchemist Accelerator (USA) ve Avrupa Birliği Komisyonu gibi önemli kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiştir. Yapay Zeka, Simülasyon ve Dijital İkiz teknolojileri alanında dünya çapında önde gelen firmalar arasında gösterilmektedir. Sentetik veri üretebilen uzman algoritmaları sayesinde, az sayıda sensör & veri ile güvenilir dijital ikizler yaratma kabiliyeti ile öne çıkmaktadır. Fabrikalara sunduğu üretim hattı dijitalleştirme ve eniyileştirme çözümleri, müşterilerine her senede milyon dolar mertebesinde tasarruf sağlamaktadır.

Simularge A.Ş. (Türkiye) ve Simularge, Inc. (USA) kurucu ortağı ve CEO’su Büryan Turan, aldıkları yatırım hakkında verdiği uzun ve açıklayıcı demeçte;

“Simularge olarak, 26 Haziran 2023 tarihinde büyüme yolculuğumuzda önemli bir kilometre taşına ulaştığımızı duyurmaktan mutluluk duyarız. Vizyonumuzu hayata geçirmek ve hızlı büyümemizi desteklemek amacıyla Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Fonu (YİTF) tarafından sağlanan yeni bir yatırım aldığımızı sizlerle paylaşıyoruz. Türkiye Kalkınma Fonu (TKF) tarafından yönetilen YİTF, aramıza katılan kıymetli bir ortaktır. Bu önemli gelişme, şirketimiz ve Türkiye için umut verici bir dönüm noktasıdır.

 

YİTF tarafından yönetilen Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Fonu’ndan aldığımız yatırım, başta Savunma Sanayii Başkanlığı’nın iştiraki olan SSTEK Savunma Sanayi Teknolojileri A.Ş. olmak üzere, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve Türkiye Kalkınma Bankası gibi tanınmış kamu kaynaklı yatırımcılardan oluşan bir fon tarafından desteklenmektedir. Bu güçlü ortaklık, şirketimizin büyüme potansiyelini daha da artıracak ve pazar payımızı güçlendirecektir.

 

Yatırımcılarımızın uzmanlığı ve kapsamlı iş ağı, şirketimize değerli kaynaklar ve stratejik rehberlik sağlamaktadır. Yatırımın, şirketimizin iş modeline olan güvenin ve büyük pazar potansiyeline olan inancın bir göstergesi olduğuna inanıyoruz. Bu yeni ortaklık sadece finansal kaynak sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda iş birliği, pazar genişlemesi ve bilgi paylaşımı için heyecan verici fırsatlar sunacaktır. Yatırımcılarımızın derinlemesine pazar bilgisi ve uzun vadeli vizyonları, gelecekteki başarılarımız için mükemmel bir teminat oluşturmaktadır.

Bu sermaye enjeksiyonu, Simularge için büyük bir dönüm noktasıdır. Bu yatırım, müşteri memnuniyetini mükemmelleştirmeye, yeni pazarlara açılmaya ve araştırma ve inovasyonu desteklemeye yönelik hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı olacaktır. Yatırımın bize sağladığı kaynakları şu şekilde kullanmayı planlıyoruz:

  1. Mükemmelleştirilmiş Müşteri Memnuniyeti: Artan talebe cevap vermek için ekibimizi genişletecek, altyapıyı optimize edecek ve süreçleri sorunsuz teslimat ve olağanüstü müşteri deneyimleri için geliştireceğiz.
  2. Yeni Pazarlara Genişlemek: Yatırımı stratejik pazarlama girişimleri, satış genişlemesi ve önemli ortaklıklarla ulusal ve uluslararası pazarlarda etki alanımızı genişletmek için kullanacağız.
  3. Araştırma ve İnovasyonu Desteklemek: Teknolojik ilerlemelerin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Yatırımın bir kısmını, rekabet avantajımızı sürdürebilmek için araştırma ve inovasyon projelerine ayıracağız.

Değerli paydaşlarımıza olan bağlılığımızı koruma konusunda kararlıyız. İhtiyaçlarınıza cevap verecek ve beklentilerinizi aşan ürünler, hizmetler ve iş birlikleri sunmaya devam edeceğiz. Paydaşlarımızın güveni ve desteği, bugünlere gelmemizde önemli bir rol oynamıştır, bu nedenle paydaşlarımıza süregelen destekleri için derin bir minnettarlık duyuyoruz.
Yatırımcılarımız ve paydaşlarımız ile şekillendireceğimiz bu başarı dolu gelecekte, kalıcı bir etki yaratmak için çalışmaya ilk günkü heyecanımızla devam ediyoruz.”

Türkiye Kalkınma Fonu Vizyonu: “Girişimcilik Ekosistemine Güç Katmak”

Türkiye Kalkınma Fonu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Elif Emirli Altuğ yatırım hakkında egirişim’e şu demeci verdi:

“Türkiye Kalkınma Fonu olarak, sunduğumuz sermaye finansmanı ile yerli ve yenilikçi girişimlerin büyümesini ve küresel arenada rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. Endüstri 4.0 alanında öncü bir şirket olan Simularge’ın başarıları, Türkiye’nin sanayi sektöründe teknolojik gelişimine ve küresel pazarda rekabet edebilirliğine katkı sağlayacaktır. Yatırımımızın, Türkiye’nin geleceğini şekillendiren teknolojilere olan ilgisini artırarak girişimcilik ekosistemine güç katmasını hedefliyoruz.”

Türkiye Kalkınma Fonu kimdir?

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından 2019 yılında kurulan Türkiye Kalkınma Fonu (TKF), yönettiği altı ayrı fon ile yüksek büyüme potansiyeli olan şirketlere sermaye yatırımları sunmaktadır. TKF’nin girişim sermayesi alanındaki fonları kapsamında, teknolojik derinliği bulunan ve global ölçekte büyüme potansiyeli görülen erken ve büyüme aşamasındaki girişimlere yatırımlar yapılmaktadır. TKF var olan ve kuracağı yeni fonlar aracılığı ile kalkınmada öncelikli sektörlerde faaliyet gösteren girişimlere yatırım yapmaya devam edecektir.

TKF’nin alt fonu olan Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (YTİF) ile Savunma sanayi tarafından da kullanılabilecek yüksek teknoloji odaklı üretim yapan ve Savunma sanayiindeki sivil sektörlere açılım perspektifi olan girişimlere, sermaye ve yapılandırılmış sermaye yatırımları yapılması hedeflenmektedir. Fon kapsamında siber güvenlik sektöründe bir adet doğrudan yatırım yapılmış olup Simularge fonun ikinci yatırımıdır.

Güncel İçerikler