İnsansız hava araçlarına çözümler üreten MaviKanatlar, 2.4 milyon TL yatırım aldı

Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. bünyesinde kurulan OSTİM GSYF yatırımlarına devam ediyor. İnsansız Hava Aracı (İHA) alanında faaliyet gösteren MaviKanatlar’a APY Ventures tarafından 2.4 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirildi.

Kariyerlerinin çok büyük bir bölümünde İnsansız Hava Aracı (İHA) alanında tasarımdan üretime, operasyonel kullanımından satış sonrası lojistik destek hizmetlerine kadar tüm aşamalarda ve hiyerarşik olarak tüm kademelerde görev yapmış bir ekip ile çalışmalarını sürdüren MaviKanatlar, bu alanda ihtiyaç duyulan çözümleri hem yurt içine hem de yurt dışına uluslararası standartlarda sağlamak üzere yola çıkmış bir teknoloji girişimidir.

Gelişmiş teknoloji çözümleri

MaviKanatlar SeyirDefteri ürün ailesi ile İHA operasyonlarının emniyetli, yasal ve etkin biçimde gerçekleştirilmesini sağlamak için teknoloji çözümleri geliştirmektedir. SeyirDefteri İHA’ların yanı sıra balonlar, çok hafif hava araçları, planörler, motorlu paraşütler, yamaç paraşütleri gibi hava araçları ve bu araçları kullanan tüm havacılık işletmeleri için de bir uçuş, görev ve organizasyon Yönetim Yazılımıdır.

Yeni yatırımları hakkında konuşan Albaraka Portföy Genel Müdürü Muhammed Emin Özer,

“Ankara sanayiine öncülük eden OSTİM ile birlikte kurulan; sanayi ve girişimcilik ekosistemi sinerjisini yakalamayı hedefleyen OSTİM GSYF’nin 5. yatırımını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Bölgedeki girişimcilik ekosistemi gücüne inancımızla birlikte yatırım sayısını artırmayı hedefliyoruz.”

Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Çörtü ise

“Bir sene önce kurulan OSTİM GSYF ile girişimcilik ekosistemine destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. OSTİM bölgesinde yer alan yüksek potansiyel barındıran girişimler de odak alanımızda. Fon olarak daha önce yatırım yaptığımız dört şirketin yanında, bundan sonra beşinci yatırım olarak Ostim’de faaliyet gösteren MaviKanatlar’ın büyüme yolculuğunda girişimin yanında yer alacağız. Albaraka Portföy Yönetim A.Ş.’nin sektördeki tecrübesi ve çalışanlarının özverili çalışmasıyla iştirak portföylerimiz bundan sonra da gelişerek devam edecektir.”

Güncel İçerikler