Yerli teknoloji şirketi Code360, Alesta’dan 23.7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Alesta Yatırım, yüksek büyüme potansiyeline sahip teknoloji girişimlerine yatırımlarını Code360 ile sürdürüyor.

Mobil platformlar için güvenli sürüş ve kaza önleme teknolojileri geliştiren Code360’a 23.7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım gerçekleştirilmiştir.

Code360’ın geliştirdiği teknoloji, karayollarındaki kaza yapma riski yüksek bölgelere, taşıtın risk oluşturacak bir hız ile yaklaşması durumunda, sürücüyü önceden bilgilendirerek olası kazaları önlüyor.

Code360 Teknoloji Yazılım İç ve Dış Ticaret A.Ş. kurucusu Tanju Tekgöz, yatırımla ilgili yaptığı açıklamada;

”Ülkemizin ilk yerli üretim yol bilgisayarlarını”, ”yorgunluk uyarı sistemlerini” ve gps’li tren hız denetim sistemlerini ulaşım sektörü için geliştirmiş ekibimizin deneyimleri ile; güvenli sürüş ve kaza önleme teknolojilerinin, mobil uygulamalar ve platformlar üzerinden yazılım çözümleri ile, tüm marka ve model taşıtlarda kullanımının destekleyerek; sürücülerin ve yolcuların güvenliğini en üst düzeye taşımayı hedeflediklerini” belirtti.

Code360, aldığı yatırım ile; uygulamanın ulaştırma sektörü firmaları iş birlikleri ile global çapta kullanıcı kitlelerine yaygınlaştırılmasını, karayollarındaki tehlikeli bölge belirleme araştırmalarındaki süreç ve maliyetleri düşürecek yapay zeka destekli yazılım çözümlerinin geliştirilmesini planlıyor.

Güncel İçerikler