Yerli VR mental sağlık girişimi Mindway, köprü yatırım turunu tamamladı

Yerli VR Mental Sağlık girişimi Mindway, Fatih İşbecer & APY Ventures'ın katıldığı köprü turunda yatırım aldığını açıkladı.

Haziran 2022’de girişimci ve seri yatırımcı Fatih İşbecer’in tohum-öncesi 200 bin dolar yatırımıyla kurulan yerli girişim Mindway, yine Fatih İşbecer ve APY Ventures’ın dahil olduğu köprü turunda yeni yatırım aldığını açıkladı.

Tevfik Ufuk Demirbaş ve Tim Levent Yurdum’un kurucusu olduğu Mindway, bu yatırımla beraber Apple Vision Pro platformu için üretimlerini hızlandırmayı ve Meta Quest platformunda ölçeklenmeyi planlıyor.

Tevfik Ufuk Demirbaş, yatırım sonrası yaptığı açıklamada;

“Ülkemizde VR alanında pek fazla know-how olmamasına rağmen hızlı ve çok kaliteli üretim yapan bir ekip kurduk, globaldeki rakiplerimizden çok daha hızlı geliştirdiğimiz ürünümüz hem B2C hem B2B alanında başarı gösterdi. Önümüzdeki çeyreklerde odağımız hızlıca ölçeklenerek Vision Pro ekosistemini domine etmek olacak, bunun için çalışıyoruz ve bunu başarabilecek dünyadaki en iyi ekiplerden olduğumuza inanıyoruz.” dedi.

Yatırım turlarının tohum turuyla devam etmesini planlayan Mindway, VR gözlükleri için mental sağlık ve wellbeing üzerine kurulu app’leriyle biliniyor.

Tim Levent Yurdum verdiği demeçte neden bu sektörü seçtiklerini;

“İnsanlar her daim iç dünyalarında yaşadıkları sorunlara çözüm arıyor fakat mobil uygulamaların kullanıcıya yaşattığı wellbeing deneyimi sürükleyici değil ve çok kısıtlı: VR’da insanları dış dünyadan kopararak kendi içlerinde bir yolculuğa çıkarıyor ve bu dünyayı onların duygusal yetenekler, mental başa-çıkma yöntemleri geliştirebilecekleri şekilde kurguluyoruz. Kullanıcıların anksiyetelerini, stres seviyelerini düşürmek hem daha hızlı oluyor hem de daha sürdürülebilir ve şu anda da zaten hem son kullanıcıların, hem de global hastane ve kliniklerin Mindway’den her yaş grubu ve demografikte faydalanmaları buna delil teşkil ediyor.”

Güncel İçerikler