WePlay Hub, 7 ülkeden 14 oyun stüdyosu ile ilk programına başladı

Avrupa, Orta Asya ve Türkiye’de oyun girişimlerine yatırım yapmak amacıyla kurulan Hollanda merkezli yatırım fonu WePlay Ventures, erken aşama oyun girişimlerinin gelişimine katkıda bulunmak ve bölgedeki bütün oyun stüdyolarına dokunmak için bu yılın başında duyurduğu Avrupa’nın en büyük oyun hızlandırma programlarından biri olan WePlay Hub programını başlattı.

15 ülkeden 300’den fazla başvuru alan WePlay HUB, bu başvurular içerisinden detaylı değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan 7 farklı ülkeden 14 oyun stüdyosunu ilk programına kabul etti.

WePlay HUB programına katılan girişimler üç ay boyunca teknik ve iş geliştirme konularında yüz saatten fazla eğitim alıyorlar. Oyun girişimleri, alanında uzman mentorlerden aldıkları eğitimler ile teknik kapasitelerini artırırken aynı zamanda başarılı oyunlar yayınlamanın önemli noktalarını, yatırım stratejilerinin geliştirilmesini ve yatırım dokümanlarının hazırlanması gibi konularda kendilerini geliştirme fırsatı elde ediyorlar.

WePlay Ventures yapmış olduğu güçlü partnerlik anlaşmaları ile hızlandırma programına kabul edilen stüdyolarının oyun ekosisteminde hizmet veren yayıncılar, servis sağlayıcıları, oyun motorları ve sektörün önde gelen büyük oyun şirketleri ile birlikte çalışma ve iş ortaklığı yapma fırsatını sunuyor. Erken aşama oyun stüdyolarının yatırım süreçlerinin yönetimi ve yatırımcı görüşmelerindeki eksikliklerini gidermeyi de amaçlayan WePlay HUB, program süresince yapılacak olan değerlendirmelerle birlikte program sonunda WePlay Ventures’tan yatırım alma fırsatı sunuyor.

WePlay HUB programının amacı: Avrupa, Orta Asya ve Türkiye’de bulunan her stüdyonun ihtiyaç duyduğu desteği sağlamak.

WePlay Ventures’ın Yönetici Direktörü Burak Yılmaz, bu programla ilgili verdiği demeçte;

“WePlay’in kurulduğu günden itibaren erken aşamadaki oyun stüdyolarının gelişmesine ve oyun ekosisteminin büyümesine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Türkiye, küresel oyun ekosistemi için oldukça önemli bir pazar haline geldi. Türkiye ekosisteminin gelişimine katkı sağlarken elde ettiğimiz tecrübeleri WePlay HUB programı ile Avrupa ve Orta Asya’daki oyun stüdyolarına aktarmayı amaçlıyoruz. Bu sayede gelişmekte olan diğer oyun ekosistemlerinin daha hızlı gelişmesini ve başarılı oyun stüdyosu sayısının artmasını hedefliyoruz. WePlay HUB programı önümüzdeki her çeyrekte yeniden başlayarak sürekli olarak devam edecek ve yüzlerce girişimin gelişimine katkı sağlayarak sektörün önde gelen yapılarından biri haline gelecek. Programa seçilen tüm girişimleri tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

Güncel İçerikler