Eşya kiralama platformu Kiralarsın, Arya GSYF’den 4 milyon TL yatırım aldı

Türkiye’nin ilk ve tek cinsiyet dengesi odaklı girişim sermayesi yatırım fonu Arya GSYF, elektronik cihazları kiralayarak kullanmaya yarayan Kiralarsın’ın 2.5 milyon dolar değerlemeli ilk yatırım turuna 4 milyon TL ile katıldı.

Yatırımla birlikte aynı zamanda tüm Türkiye’ye açıldığını duyuran Kiralarsın, ekibini ve operasyonlarını büyütmeyi planlıyor.

Başak Baykan, Çağdaş Dikici, Burak Koyun ve Mehmet Emin Ciddi liderliğinde 2022 yılında kurulan Kiralarsın, elektronik cihazları güvenli kiralama yöntemiyle, satın almadan önce deneme, en güncel teknolojiye erişme ve dönemsel ihtiyaçlarımızı karşılamayı kolaylaştırıyor; kiraladığımız ve sık kullanacağımızı düşündüğümüz cihazları 2. el değerinden satın almamıza olanak sağlıyor.

Bu yatırımla birlikte, Kiralarsın’ın hızla büyüyerek potansiyel stratejik alıcıların ve pazar yerlerinin radarına girmesi bekleniyor. Kurucularının iş modelince gereken yetkinliklere sahip olması, sektör trendlerini ve kullanıcı beklentilerini hızla iş modeline aktarma yeteneği, fiyatlandırma ve kullanıcı deneyimi konularında rakiplerine üstünlüğü, güçlü işbirlikleri ve iş modelini genişletme potansiyeli gibi etkenler Arya GSYF’nin yatırım tezini oluşturdu.

81 ilde elektronik cihaz kiralama başladı

Yatırım haberiyle birlikte tüm Türkiye’ye hizmet verdiğini duyuran Kiralarsın’ın kullanıcıları artık 81 ilden kiralama yapabiliyor. Kategori ve cihaz fark etmeksizin tüm şehirlerden kiralarsin.com ‘da yer alan cihazlar kiralanabiliyor; tüm kullanıcılar ‘kiraladığımı satın al’ ve %100 hasar güvencesi ‘tamamlarsın’ hizmetlerinden faydalanabiliyor.

Kiralarsın Tüm Türkiye’de Karbon Nötr Teslimat Yapacak

Kiralarsın artan dijitalleşme ve elektronik atık problemine kısa süreli ihtiyaç duyulan elektronikler için kiralama çözümü sunarken, aynı zamanda Türkiye’nin karbon nötr teslimat yapan ilk e-ticaret çözümü. İlk siparişinden beri kargo operasyonlarında ortaya çıkan karbon miktarını kilometre, ürün ağırlığı ve araç bilgilerine göre hesaplayarak çalışmalar yapan Kiralarsın, aynı çalışmaları tüm Türkiye’deki operasyonlarında da devam ettirecek.

Kiralarsın’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Başak Baykan, konuyla ilgili verdiğ demeçte;

“Kadınların pek çok sektörde olduğu gibi girişimcilik ekosisteminde de dezavantajlı olması durumunu değiştirmek için İş Bankası ve Arya’nın ortaklığıyla kurulan Arya GSYF’nin misyonu hem ekosistem için hem de benim için çok değerli. 6 ay gibi bir sürede geçen yıla göre 6 kat büyüdük, binlerce yeni kullanıcıyı Kiralarsın’la tanıştırdık; büyürken odak noktamız olan kullanıcı deneyiminde de sayısız geliştirme yaparak müşteri memnuniyet skorumuzu 5 üzerinden 4,92’ye çıkarmayı başardık. Yatırımla birlikte Kiralarsın’ın bilinirliği artırmaya, elektronik atıklara karşı sunduğumuz çözümün çevresel etkilerini daha iyi ölçümlemeye ve yeni pazarlara hazırlık yapmaya başlıyoruz.”

Güncel İçerikler