Video analiz hizmeti veren Kuasar, 19.6 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Alesta Yatırım, yüksek büyüme potansiyeline sahip erken aşama teknoloji girişimlerine yatırımlarını Kuasar Video ile sürdürüyor.

Geliştirdiği Kuasar 1.1 video yapay zeka teknolojileri ile video analizi hizmeti veren Kuasar’a 19.6 milyon TL değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım yaptı.

Kuasar, satıcıların müşterilerini derinlemesine anlamasına yardımcı olarak reklamlarının etkinliğini yüzdem 1000’e varan oranlarda artırabiliyor. Devrimsel pazarlama kararları vermesine katkı sunuyor. 2022’nin son çeyreğinde Ali Osman Alpagu ve Muhammed Ali Bulut tarafından kurulan Kuasar Video, müşterilerini derinlemesine anlayıp teklifleri kişiselleştirerek perakendecilerin satışlarını artırmalarına, yeni müşteriler kazanmalarına ve mevcut müşterileri elde tutmalarına yardımcı olmak için sosyal medya platformlarından elde edilen video verilerini kullanıyor.

Şirketlerin ürünlerini ve pazarlama stratejilerini video yapay zeka teknolojisi ile iyileştirmesinin yanında ajanslar ve içerik üreticileri için en doğru içeriği ortaya çıkaran Kuasar, daha hızlı ve daha ucuz içerik üretimi sağlıyor. Kuasar Video’nun ortak kurucusu Ali Osman Alpagu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada;

“Alesta Yatırım’ın Kuasar Video’ya yaptığı yatırım, şirketimizin büyüme ve gelişme sürecinde önemli bir adımı temsil ediyor. Bu yatırım ile birlikte, yapay zeka teknolojilerimizi daha da güçlendirecek, müşterilerimize daha etkili ve kişiselleştirilmiş hizmetler sunabileceğiz. Aynı zamanda, pazarlama stratejilerimizi ve içerik üretimimizi iyileştirecek, yeni müşteriler kazanmamıza ve mevcut müşterilerimizi memnun ederek sadakatlerini artırmamıza olanak tanıyacak adımlar atmayı hedefliyoruz. ”dedi. Kuasar Video’nun teknik ortak kurucusu Muhammed Ali Bulut ise ”Alesta Yatırım’ın Kuasar Video’ya yaptığı bu yatırımdan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Yapay zeka ve video analiz alanındaki çalışmalarımızla, müşterilerimize değer katma ve reklam etkinliğini artırma misyonuyla yola çıktık. Bu yatırım sayesinde teknolojimizi daha da güçlendirecek, geliştireceğimiz yeni algoritmalarla daha etkili sonuçlar elde edeceğiz.”

Kuasar Video, aldığı yatırım ile mevcut teknolojisini geliştirip global lansman yapmayı planlıyor.

Güncel İçerikler