10 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım alan Plastic Move, Amerika pazarına açılıyor

Zaman zaman gelişmelerini sizlere paylaştığımız yerli girişim Plastic Move, Seri A öncesi turda 10 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Bu yatırımla birlikte Amerika pazarına açılıyor.

Plastic Move bu yıl sonunda Amerika’da gerçekleştireceği Seri A yatırım öncesi köprü turuna çıktı. Yerli girişim 2024 Şubat itibariyle Amerika pazarına açılıyor.

Plastic Move Türkiye’nin yüksek teknoloji biyopolimer fabrikasını Cevizli’de yıllık 1200 ton kapasite ile gerekli tüm izinleri alarak faaliyete geçirdi. İçerisinde 10’dan fazla çalışanı bulunan fabrikada özel üretim makineler ile nişasta bazlı atıklardan biyopolimer hammadde üretimi gerçekleştiriliyor.

Plastic Move biyopolimeri ile markalar %60’a kadar petrol bazlı plastik kullanımını azaltırken toplam karbon ayakizini %38 azaltabiliyorlar. Böylece bu şirketler Plastic Move hammaddesi ile sınırda karbon vergisi, karbon kredisi ve yeşil mutabakatın getirdiği regülasyonlara uyum sağlayabiliyor, bu sayede rekabet avantajını koruyabiliyorlar.

İlk satışını Almanya’ya yapan Plastic Move anlaştığı büyük markalar ile yıl sonuna kadar iş birliğini duyuracak.

Güncel İçerikler