Apple, 3 trilyon doların üzerinde piyasa değeriyle işlem yaptı

Apple, 3 trilyon dolarlık piyasa değeriyle bir işlem gününü tamamlayan ilk halka açık şirket oldu. Şirketin hisseleri Cuma günü yaklaşık %2,31 artarak yeni bir rekora ulaştı. Teknoloji devi, ilk kez Ocak 2022’de 3 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşmış, ancak o seviyede kapanamamıştı.

Apple’ın hisse fiyatı bu yıl neredeyse %46 arttı. Şirketin bu yılki borsa başarısı, 2022’den beri oldukça farklılık gösterdi. Bu yılın başlarında, Apple’ın piyasa değeri 2021’in başından beri ilk kez 2 trilyon doların altına düştü.

Teknoloji devinin bu kilometre taşı değeri, geçen ayın başlarında uzun zamandır dedikoduları süren artırılmış gerçeklik (AR) başlığı Apple Vision Pro’nun piyasaya sürülmesinin hemen ardından geldi. Kullanıcıların bir iPhone büyüklüğünde bir pil paketine bağlı kalmasını gerektiren 3.499 dolarlık başlık, gelecek yıl satışa sunulacak.

Wall Street ve Silikon Vadisi, OpenAI’nin ChatGPT’sinin 2022’nin sonlarında çıkışıyla başlayan yapay zeka (AI) çılgınlığına tamamen katıldı. O zamandan beri Microsoft, Google, Nvidia ve Meta gibi şirketler yapay zeka trendine atladı. Nvidia, bu yıl %181’lik bir sıçrama ile S&P 500’ü liderliyor. Meta ise %137’lik bir sıçramayla onu takip ediyor. Apple, rakipleri yeni ortaya çıkan teknolojiye tamamen yatırım yaparken, yapay zeka hakkında neredeyse hiç bahsetmemiştir.

Ayrıca, Alphabet, Microsoft, Amazon ve Nvidia gibi dört Amerikan şirketi 1 trilyon doların üzerinde değere sahiptir.

Apple, Mayıs ayında beklenenden daha güçlü bir çeyreklik kar açıkladı, ancak teknoloji devinin satış ve karı düşüş yaşadı. Şirketin sonuçları yatırımcılar arasında itibarını güçlendirmiş oldu.

Güncel İçerikler