Uluslararası para transferi şirketi Wise, ülkemizdeki hizmetlerinde değişikliğe gidiyor

Uluslararası para transferi denildiğinde akla gelen ilk şirketlerden Wise, Türkiye pazarı için sunduğu hizmetlerde değişikliğe gidiyor. Platformun kullanıcılarına gönderdiği mail'de ülkeden çekilmedikler, sadece farklılıklar yaptıkları belirtiliyor. 

Uluslararası para transferi denildiğinde akla gelen ilk şirketlerden Wise, Türkiye pazarı için sunduğu hizmetlerde değişikliğe gidiyor. Platformun kullanıcılarına gönderdiği mail’de ülkeden çekilmedikler, sadece farklılıklar yaptıkları belirtiliyor.

Yurt dışında yaşayan kişilere ülkemizden para gönderirken hızlı ve güvenilir bir ortam sunan şirket, yeni hizmet anlayışıyla beraber Wise hesabı üzerinden para birimleriyle para transferi yapmıyor. Bunun yerine Wise üzerinden banka hesabının kullanılarak para gönderimi yapılması amaçlanıyor.

Birkaç ay önce şirket, kurdaki ani hareketler yüzünden döviz bakiyelerin olmayacağını açıkladı. 4 Temmuz 2023 tarihine dek sadece Türk Lirası ile işlemler yapılabilecekti. 30 Ağustos tarihi itibariyle sadece banka hesapları kullanılabilecek. Bununla beraber Wise hesabından farklı para birimlerine bakiyeleri dönüştürme Wise hesabına para ekleme ve farklı para birimlerine yönelik hesap açma gibi işlemler ortadan kaldırılacak.

Yeni kurallarla beraber Wise, para göndermek için sadece köprü görevi görecek. Yani Wise platformuna para atılmayacak. Sadece kullanıcılar, banka hesabını uygulamaya eşleyerek para gönderimini banka hesabı üzerinden gerçekleştirecek.

30 Ağustos itibariyle şirketin ülkemizde nasıl bir yol izleyeceği ve müşterilerin uygulamayı aynı şekilde kullanıp kullanmayacağı oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler