Getir, Fransa’daki faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı

Hızlı teslimat sektörünün önemli oyuncularından Getir, Fransa'daki hizmetlerini sonlandıracağını açıkladı. Ülkedeki yeni düzenlemeler nedeniyle faaliyetlerini sonlandırma kararı aldığı iddia ediliyor. 

Hızlı teslimat sektörünün önemli oyuncularından Getir, Fransa’daki hizmetlerini sonlandıracağını açıkladı. Ülkedeki yeni düzenlemeler nedeniyle faaliyetlerini sonlandırma kararı aldığı iddia ediliyor.

Agence France-Presse’ye (AFP) ortaya çıkan bilgilere göre girişim, Fransa’da iflas başvurusunda bulundu. Burada kullanılan ekipmanların ve araçların satışının yapılacağı da belirtildi. Getir’in Fransa’daki ezeli rakibi Flink de aynı nedenlerden dolayı Haziran ayının başında ülkeden ayrılma kararı aldı.

Fransa halkı, hızlı teslimat odaklı hizmetleri son zamanlarda oldukça eleştirmeye başlamıştı. Elektrikli scooter kullanımının yasaklandığı Paris’te bu tarz araçların kullanımı, yerel halkı çileden çıkarmıştı. Aynı şekilde hızlı teslimatta da bu tarz araçların kullanılıyor olması Fransa’da olumsuz bir izlenim yarattığı için şirketlerin işini zorlaştırıyor.

Ayrıca Fransa hükümeti, Getir ve rakiplerinin hızlı teslimat için açtığı yerleri bir depo olarak nitelendirdiğini bu yüzden şehir merkezinde olan bu yerlerin şehir dışına taşınması da gündeme gelmişti.

CFDT sendika temsilcisi Johann Tchissambou, çalışanların ücretlerin ödenmesinin Eylül ayına kadar garanti altına alınmasını talep etti. Getir’in Fransa’da hali hazırda 1.800 çalışanı buluyor. Bu çalışanların akıbeti hakkında da nasıl bir yol izleneceği henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler