İstanbul merkezli mobil oyun girişimi Fuse Games, 2 milyon dolar yatırım aldı

İstanbul merkezli mobil oyun girişimi Fuse Games, tohum öncesi turda NFX ve Lakestar liderliğinde 2 milyon dolar yatırım aldı.

Akın Semih Şahan, Emre Ovacık, Umut Başaran, Yavuz Topçuoğlu ve Yerd Yerdan Bostan’dan oluşan beş kişilik bir ekip tarafından 2023 yılının Ocak ayında Fuse Games’in temelleri atıldı. Ekip, yaratıcılık ve uzmanlıklarını birleştirerek oyunlarını geniş bir kitleye ulaştırmayı hedefliyor.

İstanbul merkezli mobil oyun girişimi Fuse Games, tohum öncesi turda NFX ve Lakestar liderliğinde 2 milyon dolar yatırım aldı.

Fuse Games ekibi, aldıkları yatırım ile üzerinde çalıştıkları shooter oyunlarını geliştirmeye odaklanarak oyun kalitesini üst seviyelere taşımayı planlıyor. Yapay zeka (AI) teknolojisini oyuncu deneyimine entegre etmek üzerine çalışmalar yapan Fuse Games; yapay zekanın gücünden yararlanarak oyun mekaniğini geliştirmeyi, oyuncu etkileşimlerini optimize ederek bireysel tercihlere ve beceri seviyelerine uyum sağlayan kişiselleştirilmiş oyun deneyimleri sunmayı amaçlıyor.

Fuse Games CEO’su Akın Semih Şahan, Fuse Games’in geleceği için duyduğu heyecanı dile getirerek;

“Aldığımız yatırımın, oyun geliştirme sürecimizi hızlandıracağını ve yenilikçi yollar keşfetmemizi sağlayacağını düşünüyoruz. Oyuncular için benzersiz ve ilgi çekici deneyimler yaratmak üzerine nitelikli bir ekiple birlikte çalışıyoruz.”

Lakestar’ın direktörü Beatrice Aliprandi ilk günden itibaren ekibin iş disiplininden, hızlı ürün geliştirme kapasitesinden ve stratejik planlama yeteneğinden çok etkilendiklerini dile getirdi. Fuse Games ekibinin oyun geliştirme sürecini daha verimli hale getirecek ve oyuncu tecrübesinde devrim yaratacak yeni teknolojileri uygulama konusundaki başarısına da dikkat çekerek, Fuse Games’in geleceği konusundaki heyecanını belirtti.

Güncel İçerikler