Blueground, eşyalı konut kiralama platformu Nestpick’i satın aldı

Partner Network, Blueground'un ABD'deki talep üzerine kiralık dairelerinin yanı sıra küresel çaptaki 15.000 tamamen mobilyalı daireden oluşan portföyüne başlangıçta 18.000'den fazla özenle seçilmiş daire ekleyecek.

30+ günlük konaklamalar için en büyük küresel mobilyalı kiralama operatörü olan Blueground, bugün aylık eşyalı konut arayanlar için küresel bir platform olan Nestpick‘i satın aldığını duyurdu. Bu satın alma sayesinde Blueground yalnızca özel davetiye ile ağına kattığı, üçüncü parti mobilyalı daire sağlayıcılarını ve bunların portföylerinden oluşan Partner Network’ü başlatacak. Partner Network, Blueground’un dünya çapındaki yerleşik daire ağına başlangıçta 18.000’den fazla ilan ekleyerek, konuklara daha fazla seçenek ve küresel olarak kaliteli, mobilyalı dairelere erişim sağlayacak. 

Dünya genelinde 30+ gün boyunca mobilyalı kiralık ev arayanları, dünyanın dört bir yanındaki binlerce tesise bağlayan Nestpick, 15 milyondan fazla kullanıcısıyla, 2022’de 80 milyon dolarlık brüt rezervasyon değerine ulaşmıştır. Blueground, Nestpick’in teknolojisini, entegrasyon altyapısını ve uzmanlığını, Partner Network’ü kurmak ve Blueground’un yönetilen mülklerden oluşan çekirdek ağının ötesinde büyütmek için küresel bir platform olarak kullanacak. 

Blueground, hem bireyler hem de kurumsal müşteriler için 30+ günlük konaklamalar için en büyük, seçilmiş küresel mobilyalı kiralama ağını işletmektedir. Şirket, 10 yıl önce, uzun yıllar iş seyahati yaptıktan sonra, aylarca iş için otel dışında yaşamanın acı noktalarını ilk elden deneyimleyen CEO Alex Chatzieleftheriou tarafından kurulmuştur. 

Blueground CEO’su ve Kurucu Ortağı Alex Chatzieleftheriou:

“Blueground, yalnızca 30+ günlük konaklamalar için en büyük, seçilmiş küresel ağ olma hedefiyle değil, aynı zamanda dünyayı kolayca keşfetmek için yüksek kaliteli, mobilyalı kiralık evler bulma ve rezervasyon yapma yolculuklarında insanları desteklemek amacıyla son on yıldır yaşamın geleceğini inşa ediyor” diyor. “Nestpick ekibini Blueground’da görmekten büyük heyecan duyuyor, Partner Network’ü daha da geliştirmeyi ve 30+ gün sektörü için kiralama deneyimini iyileştirmeyi dört gözle bekliyoruz.” 

18.000 daire ile lansmanını yapan Blueground’un Partner Network’ü, 2024 yılı içinde 50.000 daire hedeine sahip.. Daireler hem mevcut Blueground pazarlarında hem de şirketin stratejik büyüme planını sürdürerek henüz girmediği pazarlarda yer alacak. Nestpick şu anda 30+ günlük sektördeki en iyi profesyonel operatörlerden 120’si ile çalışmakta ve dünya çapında yaklaşık 40.000 daireye bağlantı sağlamaktadır.

Blueground, mevcut ve gelecekteki Blueground misafirlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için belirlenmiş kriterlere dayanarak Kasa ve Placemakr gibi seçilmiş ortakları ve onların listeleme portföylerini Partner Network’e getirecek. Partner Network daireleri, Blueground’un web sitesinde listelenecek ve iş ortağı operatörü belirtilerek, gezginlerin aylık konaklamalar için güvenilir, yüksek kaliteli mobilyalı kiralık evler bulmaları için daha kolay bir yol yaratılacaktır. 

Partner Network sadece Blueground misafirlerini desteklemekle kalmayarak, aynı zamanda ağa katılan sağlayıcılar, hem bireysel gezginler hem de kurumsal müşteriler dahil olmak üzere Blueground’un küresel kitlesine daha fazla görünürlük ve erişim ile fayda sağlayacak. İş ortakları ayrıca cazip komisyonların yanı sıra şirket içi pazarlama ve fotoğrafçılık, temizlik hizmetleri, yer operasyon ekipleri, 7/24 müşteri hizmetleri ve sigorta dahil olmak üzere Blueground’un temel operasyon uzmanlığına erişimden de yararlanacak. 

2016 yılında kurulan Nestpick, Aycan Özcan liderliğinde bağımsız bir platform olarak faaliyet göstermeye devam ederken, mevcut CEO Ömer Küçükdere, Blueground’un Partner Networknı büyütmeye ve genişletmeye yardımcı

olmak için pazar yeri işindeki uzmanlığını getirerek Partner Network Başkan Yardımcısı olarak Blueground’a katılacak. 

Blueground Partner Network Başkan Yardımcısı Ömer Küçükdere:

“Nestpick son yedi yılda dünya çapında milyonlarca insanı mobilyalı kiralamayla buluşturdu ve kârlılık elde etti – bu bizim gurur duyduğumuz bir şey” diyor. “Şirkete ve iki şirketin 30+ gün sektörünü etkileyecek birleşik gücüne inandığımız için Blueground ekibine katılmayı dört gözle bekliyoruz.” 

Bu, Blueground’un son bir yıl içinde gerçekleştirdiği üçüncü satın alma; şirket daha önce Brezilyalı PropTech girişimi Tabas’ı ve isteğe bağlı mobilyalı kiralama şirketi Travelers Haven’ı satın aldığını duyurmuştu. 

Güncel İçerikler