Teslimat kutusu teknolojileri geliştiren yerli girişim MOBIQU, 3.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Yeni nesil teslimat kutusu teknolojileri geliştiren yerli girişim MOBIQU, 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını egirişim üzerinden duyurdu.

Yeni nesil teslimat kutusu teknolojileri geliştiren girişim MOBIQU, Smart Box modeliyle teslimat hizmetlerini daha dijital ve akıllı bir hale getiriyor.

Çekirdek yatırım turunda 3.5 milyon dolarlık değerlemeyi başarıyla gerçekleştiren MOBIQU’in yatırımcıları arasında farklı ülkelerden melek yatırımcılar bulunuyor. Şu an için yatırımcıların isimleri gizli tutuluyor.

2021 yılında kurulan MOBIQU, Fark Labs Hızlandırma Programı’ndan mezun oldu ve TÜBİTAK 1512 programına katılma hakkı kazandı. Tohum öncesi yatırımını Fark Labs ve Mene Health Group gibi önemli yatırımcılardan alan şirket, 18 aylık süre zarfında iki farklı alanda ürün geliştirme sürecini başarıyla tamamladı.

MOBIQU’in kurucu ortağı Selçuk Koçhan, aldıkları yatırımı yurt dışına açılma ve ekip büyütme hedeflerine yönelik verdiği demeçte;

“Bu yatırımın gücüyle tamamen B2B çalışarak, hızlı bir şekilde büyüyerek pazardaki yerimizi sağlamlaştırmayı hedefliyoruz. Girişimimiz, tamamen B2B çalışma modeliyle, diğer firmalara teslimat süreçlerinde yardımcı olmayı, böylece kendi alanında büyümeyi ve sektöre yeni bir soluk getirmeyi planlıyor.”

MOBIQU, IoT platformu ile desteklenen sıcaklık kontrollü paketleme sistemleri ve yeni nesil akıllı kutular üretiyor. Girişim, son KM lojistiğinde yaşanan verimsizlik, belirsizlik ve kalite problemlerini çözmeyi amaçlıyor. Uçtan uca gerçek zamanlı izlenebilirlik avantajı sayesinde, teslimatın her adımı daha net ve anlık olarak aktarılabiliyor.

MOBIQU, bugüne kadar iki farklı kutu sistemi geliştirdi. İlk ürün olan MOBIQU Cold, aşı, ilaç, biyoteknolojik ürün veya herhangi bir sıcaklık hassasiyetli ürünü hiçbir enerji gerektirmeden 7 güne kadar soğuk zincir kırılmadan muhafaza edebiliyor. İkinci ürün olan MOBIQU Smart Box ise yiyecek-içecek teslimatı için IoT tabanlı aktif sıcaklık kontrollü akıllı kutu sistemleridir. Son kullanıcılar ve işletmeler arasında köprü görevi gören MOBIQU, talep odaklı teslimat sektöründe faaliyet gösteren firmaların optimizasyon ve maliyet iyileştirmelerini sağlıyor. Bu sayede daha çok müşteri kazanmayı ve sektördeki rekabeti artırmayı hedefliyor.

MOBIQU, aldığı yatırımla birlikte daha geniş bir ekiple, daha büyük bir pazar payına sahip olmayı planlıyor. Yurt dışına açılma ve ekip büyütme planları, bu yatırımla birlikte daha da güçlü bir şekilde ilerliyor. Bu yatırımın, MOBIQU’in son kilometre teslimatında sunduğu yenilikçi çözümleri daha geniş kitlelere ulaştıracağı ve sektördeki rekabeti daha da kızıştıracağı öngörülüyor.

Güncel İçerikler