Tarım otonomi teknolojileri geliştiren Move On, 50 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Tarım 5.0 teknolojileri geliştiren Move On, 50 milyon TL değerleme üzerinden ilk tur yatırımını aldı.

Çiftçi ve mühendislerden oluşan “Elimiz klavyede, ayağımız toprakta” sloganıyla “ayağı toprağa dokunan” Tarım 5.0 teknolojileri geliştiren Move On, 50 milyon TL değerleme üzerinden ilk tur yatırımını aldı.

Yatırım turuna Şirket Ortağım Melek Yatırım Ağı, Kuveyt Türk’ ün iştiraki KT Portföy’ün yönettiği Lonca GSYF ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) katıldı.

ŞirketOrtağım Melek Yatırım Ağı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ağ Başkanı Mehmet BULDURGAN girişimin Lider Yatırımcısı olarak Move On girişimine bilgi birikimi ve tecrübelerini aktaracak.

MOVE ON “yapay zeka tabanlı otonom traktör kitleri geliştiren dünyadaki 5 firmadan birisi olup, Türkiye’deki ilk ve tek firma”

2018 Yılında ilk patent ve MvP (Minimum Viable Product) ile çalışmalarına başlayarak 2020 yılında çiftçi ve bilgisayar yüksek mühendisi Ömer Faruk Koç tarafından kurulan MOVE ON, traktörlerin otonomisi ve tarımın yapay zeka ile dijitalizasyonu için bulut temelli yazılımlarla entegre kitler geliştirmek üzere çalışmalarına başlamıştı.

2020 yılında başlayan saha çalışmaları ile birlikte 2021 yılında kitlerin satışlarına da başlayan Move On, bugün itibariyle Fikri Sinai ve Mülki Haklar(IP) çalışmaları kapsamında, yurtiçinde tescilli 1 patent, yurtiçinde tescil bekleyen 1 patent ve uluslararası buluş fuarlarından ödüllü 1 global patent olmak üzere toplamda 3 patente sahiptir. Ayrıca, şirketin 6 marka başvurusu bulunmaktadır, bunlardan 3’ü tescillenmiştir.

2023 Ocak’ta Las Vegas, ABD’de düzenlenen dünyanın en büyük elektronik fuarı CES’e katılan 50 Türk girişiminden birisi olan MOVE ON, bu sayede teknolojisini dünya ile de buluşturmuştu.

MOVE ON’un kurucusu Ömer Faruk KOÇ, verdiği demeçte;

“Devam eden ürün geliştirme ve ar-ge çalışmalarımızla birlikte, yatırımcılarımızın da destekleri ile daha ileri tarımsal yapay zeka teknolojilerini pazarla buluşturmayı hedeflediklerini ve sürdürülebilirlik, ESG, tarım-iklim ve gıda gibi konularda sürdürülebilir bir tarımın geleceği için çalışmaları hızlandırarak global açılım çalışmalarına da ağırlık vereceklerini” aktardı.

KT Portföy, Genel Müdürü Hamit Kütük ise verdiği demeçte;

“Tarım alanında, ülkemizin bir çok önemli rekabette öne çıkaracak üstünlük alanlarına sahip olduğunu, bundan dolayı tarım teknolojilerini stratejik önem taşıyan yatırım odaklarından biri olarak belirlediklerini, KT Portföy’ün yöneticisi olduğu Lonca GSYF’nin de ; MOVE ON ve daha önce yatırım yaptığımız diğer şirketlerle birlikte bu alandaki inovatif girişimlere yatırım yapmaya devam edeceğini” aktardı.

MOVE ON’ un Lider Yatırımcısı Mehmet Buldurgan ise son olarak verdiği demeçte;

“Tarım sektörünün oldukça stratejik öneme sahip olduğu ülkemizde tarım teknolojilerinin gelişmesine ve globalleşmesine önem verdiklerini, bu sebeple ŞirketOrtağım Melek Yatırım Ağı olarak tarım girişimi MOVE ON’a yatırım yaptıklarını” aktardı.

Güncel İçerikler